Centura de Sud din Florești revine în actualitate. Valea Gârbăului legată de Sfântul Ioan numai cu autobuzele


Centura de Sud din Florești, prin spatele VIVO, revine în actualitate. Acest drum ar urma să fie făcut, dar conexiunea cu strada Sfântul Ion să se facă numai pentru autobuze. 

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a explicat că acum legătura cu municipiul Cluj-Napoca se face numai pe ”drumul național și pe drumul agricol, din partea nordică. Lucrăm însă și la proiectul viitoarei centuri de sud. Acest proiect este în strânsă legătură cu Compania de Transport Public Cluj, pentru că acolo vom prioritiza transportul în comun. Ulterior, am dori să dezvoltăm transportul în comun și pe drumul național, dacă vom avea centura de sud. Acesta este un proiect viitor”, a explicat primarul. 

Acesta a spus că pe centura de sud sunt ”mici probleme pentru că nu avem zone de întoarcere. Probabil vom stabili un sens unic pentru siguranța circulației”.

Autobuzele ar urma să circule pe partea de sud a comunei, din capătul cartierului Mănăștur - strada Sfântul Ioan - Valea Gârbăului - Florești. Acest lucru va fi făcut numai după ce drumul va fi asfaltat și în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, pentru că drumul de la Sfântul Ioan este în municipiu. 

Proiectul este unul ambițios, dar ar putea să rezolve transportul în comun din Florești. Din spatele centrului comercial VIVO, traficul ar urma să se bifurce. Autoturismele care vin dinspre Florești să vireze pentru a ieși în drumul național (va fi un sens și pentru cei care vin dinspre Cluj-Napoca), iar pe tronsonul dintre VIVO și Sfântul Ioan să circule numai autobuzele, pentru a nu bloca Mănășturul, cu traficul auto. 

Comentarii Facebook