Floreștiul face o școală în zona Porii - Eroilor, pe un teren donat de un dezvoltator imobiliar


Primarul din Florești, Bogdan Pivariu, anunță că se lucrează la o nouă școală modernă în comună, în zona Porii-Eroilor.

Educația este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții, așa că îmi doresc ca Floreștiul să aibă școli și licee la standarde înalte, în care toți copiii și adolescenții noștri să se educe și să învețe pentru un viitor mai bun.

Comuna noastră s-a bucurat, pe parcursul ultimilor ani, de o creștere demografică semnificativă, astfel că, în prezent, locuiesc în Florești aproximativ 10.000 de copii și adolescenți.

Știu că avem un deficit în a acoperi acest număr în școlile din Florești.

Vă anunț că lucrăm la un nou proiect, construirea unei noi unități moderne de învățământ pentru clasele 0-VIII, care să dispună de spații generoase și care va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor școlare oferite pentru copii și adolescenții noștri.

Studiul de fezabilitate a fost finalizat cu succes, iar în prezent identificăm surse de finanțare altele decât cele din bugetul local”, a precizat primarul Bogdan Pivariu. Terenul este în proprietatea Primăriei.

Propunerea pentru noua școală este să dispună de: 36 de săli de clasă, 4 laboratoare, spații pentru recreație, bibliotecă, sală multifuncțională și spații administrative.

În noua școală își vor desfășura activitatea în jur de 1000 elevi și 60 persoane cadre didactice și personal auxiliar.

Noua școală va avea un acoperiș verde. 

Pentru că îmi doresc un Florești curat și sănătos, atât pentru voi, cât și pentru mine și familia mea, susțin un proiect de acest fel care propune un concept nou, o "școală altfel", o școală verde. Natură, armonie, bunăstare sunt conceptele în jurul cărora vrem să construim această școală pentru toți copiii Floreștiului. Pe termen lung, proiectul are în vedere îmbunătățirea infrastructurii verzi, prin adoptarea unor soluții care să permită reducerea amprentei ecologice și să fie reprezentarea conceptului "mens sana in corpore sano".

Astfel de proiecte trebuie să contribuie la îmbunătățirea calității serviciilor de învățământ și a activităților cultural-sociale și sportive, pentru a asigura un viitor mai bun copiilor comunei Florești și, implicit, o dezvoltare sănătoasă a Floreștiului”, a mai spus Pivariu.

Comentarii Facebook