Cel mai tânăr primar din Cluj are doar 30 de ani și e fermier: Sunt o persoană simplă, „de la țară”, cum ar spune unii


Comuna Geaca are cel mai tânăr primar din județul Cluj. Daniel Cheța are doar 30 de ani, este un tânăr inginer și fermier din satul Lacu. Înainte să candideze, Daniel spunea că este foarte atașat de satul său natal și mai presus de toate este o persoană simplă, „de la țară”, cum ar spune unii.

Născut în 1994, Cheța a câștigat mandatul de primar al comunei Geaca din partea PSD. De profesie fermier, tânărul a câștigat alegerile locale la o diferență de 122 de voturi față de contracandidatul său de la PNL, actualul primar în funcție.

Cheța a mai candidat și la alegerile locale din 2020, din partea altui partid, dar atunci s-a clasat doar pe poziția a doua.

„Tu ce îți dorești pentru comuna ta? Probabil, la fel ca mine, vrei să o vezi mai prosperă, mai modernă, mai atractivă pentru copiii și familiile de aici. Și îți dorești ca oamenii de la conducere să te respecte și să te reprezinte prin fapte integre și principii solide.

Sunt o persoană simplă, “de la țară”, cum ar spune unii, cu o gândire pragmatică, cu o atitudine pozitivă, responsabil și cu grijă pentru oameni. Întotdeauna mi-am dorit să mă dezvolt ca om și mi-a plăcut să muncesc, să învăț, să fac astăzi mai bine ce nu am reușit ieri.

Încă de la vârsta de 20 de ani, de pe băncile facultății, am decis să dezvolt mica fermă a familiei, care se ocupa atunci cu crescutul oilor și la care am muncit și eu cu plăcere de când eram copil. Am preluat această activitate, împărțindu-mă între facultate și fermă, învățând de la profesori, dar și de la oamenii din sat, alături de care munceam”, declara Daniel Cheța înaintea alegerilor de duminică.

Deși unii îl pot considera prea tânăr, noul primar spune că experiența sa ca fermier, consilier local, dar și principiile sale îl recomandă: După vorba atât de înțeleaptă „omul sfințește locul”.

Originar din satul Lacu, comuna Geaca, Daniel Ionuț Cheța a făcut studiile liceale la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla. Acesta este absolvent al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca.

Comentarii Facebook