Ce știe Emil Boc despre donațiile de peste 1,5 milioane obținute de Udrea pentru PDL


Procurorii Direcției naționale Anticorupție au decis să extindă urmărirea penală față de Elena Udrea, aceasta fiind acuzată de spălare de bani.

Udrea este acuzată că ar fi transferat peste 1,5 milioane de lei, sumă obșinută ”prin săvârșirea infracțiunilor de corupție” către organizația PDL București, sub formă de donații.

Din probele administrate până în prezent, a rezultat că o parte din suma obținută prin săvârșirea infracțiunilor de corupție descrise anterior a fost transferată de către Breazu Tudor Liberiu și Udrea Elena Gabriela în patrimoniul organizației București a partidului din care făcea parte aceasta din urmă, sub aparența unor contracte de donație fictive, întocmite pentru a disimula originea infracțională a banilor”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Astfel, în perioada 19 iulie 2011 – 18 iulie 2012 în contabilitatea organizației au fost înregistrate 21 de contracte de donație, ce ajung la o valoare totală de 1.537.200 lei.

Fostul premier, Emil Boc, care era președintele partiului în acea vreme, spune că nu știe nimic despre aceste sume, precizând că la el veneau doar rapoartele oficiale ale partidului.

După cum știți, este vorba despre o organizație a unei filiale, căreia nu am cum să îi cunosc situația financiară. Nu am informații în acest sens, pentru că nu cunosc situațiile financiare ale fiecărei filiale din România. Acestea se prezintă, la sfârșit de an, în rapoartele oficiale”, a declarat Emil Boc.

Comentarii Facebook