Ce spune Vasile Dîncu după ce Udrea l-a acuzat că ar face parte din „grupul de la Cluj”: „Asta e o metaforă”


Elena Udrea alături de partenerul ei de viață Adrian Alexandrov se află în spatele amplului proiect imobiliar, „Transilvania Smart City”, din Cluj-Napoca, mult promovat în fază inițială, lăudat inclusiv de edilul Emil Boc. Elena Udrea este acum în închisoare, după condamnare definitivă din dosarul Gala Bute. În luna ianuarie aceasta s-a plâns că se încearcă preluarea „abuzivă” a proiectului imobiliar pe care l-a demarat, indicând un așa zis „grup de la Cluj”.

Condamnată la 6 ani de închisoare, Elena Udrea a acordat recent un interviu din penitenciar, în care a povestit detaliat care au fost legăturile dintre urmărirea sa penală şi, în final, condamnarea sa, şi ceea ce numeşte ea „Statul Paralel”, din care ar face parte, printre alte personaje politice şi din serviciile secrete. 

Vasile Dîncu, contactat de „Adevărul”, a afirmat că nu există și nu are nicio legătură cu „grupul de la Cluj”. Elena Udrea a declarat, în timpul unui interviu, că fostul ministru al Apărării ar face parte din așa numitul „grup de la Cluj”.

Nu am nicio legătură cu ceea ce spune Elena Udrea. Nu (nr: nu face parte din grupul descris de fostul ministru), asta e o metaforă. Nu vedeți că sunt amestecate timpuri istorice, oameni de afaceri, partide diferite. Nu există niciun grup de Cluj, în viziunea mea”, a precizat fostul ministru al Apărării pentru „Adevărul”.

Declarația lui Vasile Dîncu vine după ce Elena Udrea a menționat într-un interviu existența unui „grup de la Cluj”, din care fac parte, potrivit acesteia, Florian Coldea, Ioan Rus, Nelu Varga, Vasile Dâncu, Sorin Grindeanu și George Maior.

Grupul de la Cluj conduce Justiția, poate e mult spus. Florian Coldea, Ioan Rus, Nelu Varga, Vasile Dancu și sigur, acum domnul ministru Grindeanu. Grupul de la Cluj rămâne statornic, cu George Maior. Grupul de la Cluj influențează Justiția prin Kovesi la nivel național și la nivel local prin oamenii pe care i-au pus. (..) Gruparea îl are că vârf de lance pe Kovesi și Macovei. Și pe Prună. Grupul de la Cluj nu mai are puterea de a dicta decizii cum făcea odată”, a declarat Elena Udrea, într-un interviu pentru Realitatea Plus.

Sintagma ”Grupul de la Cluj” a apărut încă dinainte de anii 2000 și s-a referit la Ioan Rus (ministrul de Interne), Vasile Dâncu (ministrul Informației) și Vasile Pușcaș (ministerul Integrării Europene). 

Acum, ”Grupul de la Cluj” și-a schimbat componența. Elena Udrea îi acuză pe cei care ar forma această grupare de faptul că doresc să pună mâna pe cartierul Transilvania Smart City (10.000 de apartamente), pe care Elena Udrea vrea să îl ridice la Cluj.

Udrea dezvăluie cine face parte din „grupul de la Cluj”, care ar fi încearcă să-i preia proiectul imobiliar mamut: „Am probe că au influenţat judecători”

Comentarii Facebook