Miercuri 24 Aprilie

Ce spune Ioan Rus, CREIERUL de la Cluj, despre duelul Antonescu - Ponta pe tema Roșia Montană

 

Antonescu și Ponta se duelează ca orbii pe tema proiectului Roșia Montană, riscând să dinamiteze USL.

 

Noi avem o problemă zilele acestea în USL în sensul în care de-a lungul acestor doi ani Victor Ponta a fost extrem de corect, niciodată nu a vorbit rău de Crin Antonescu, de miniştrii liberali sau de PNL. Şi cei care la Biroul Naţional mai încercau să spună ceva, le explica permanent faptul că trebuie să ne subordonăm dorinţele şi eventualele umori ideii de a menţine USL-ul în picioare, pentru a susţine mai bine interesul naţional. A apărut disensiune între Ponta şi Antonescu. Sunt prieteni să şi le rezolve. Când apar disensiuni între preşedintele celuilalt partid din USL şi PSD, preşedintele celuilalt partid trebuie să înţeleagă că va avea de-a face cu PSD-ul, nu doar cu preşedintele său. Să sperăm că acest lucru trece”, a spus Rus.

 

Ioan Rus a vorbit şi despre proiectul Roşia Montană, subliniind că orice proiect trebuie luat în serios, în contextul actual al crizei economice.

 

Cea mai proastă decizie în acest moment e să nu ai nicio decizie. Discuţiile acestea sterile în care nu ajungem la nicio concluzie de 15 ani nu ne fac nouă niciun bine, nouă ca ţară, ca partide politice. În acest moment, pe ceaţa aceasta economică, orice proiect care apare trebuie luat foarte serios în discuţie”, a mai spus Rus.

 

Nu trebuie să ne fie frică de acest tip de proiecte pentru că niciodată statul nu pierde în asocieri cu privaţi. Statului nu trebuie să îi fie frică de acest tip de apropiere pentru că în toate combinaţiile între stat şi firmă privată, numai statul poate câştiga. În situaţia în care statul e stat. Din nefericre, statul e o noţiune simbolică. El există prin instituţiile sale, iar ele prin oamenii care sunt decidenţi în acele instituţii. Acei oameni pot fi proşti, corupţi sau tâmpiţi. Iar eu văd mult prea mulţi tâmpiţi permanent care îşi dau cu părerea despre orice. Şi toate partidele, şi din opoziţie şi de la putere, să ne ocupăm să eliminăm cât mai mulţi dintre tâmpiţii decidenţi din instituţiile statului”, a declarat Rus.

Comentarii Facebook