Ce spune fiul lui Ion Rațiu după ce Ponta s-a folosit de imaginea tatălui său: NU l-ar fi susținut niciodată


Fiul lui Ion Rațiu, Nicolae Rațiu, a reacționat după ce Victor Ponta s-a folosit de imaginea fostului lider țărănist pe pagina sa de Facebook.

In 1990, primul meu vot a fost pentru Ion Ratiu, inclusiv din acest motiv!

„Chintesenta democratiei se poate exprima intr-o singura fraza: voi lupta pana la ultima mea picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine.“ - Ion Ratiu

P.S. Pentru cei care isi pun intrebari despre cum am putut vota in 1990, le reamintesc existenta unui act normativ care, pentru acel an, dadea dreptul de vot tuturor celor care implineau 18 ani in cursul anului. Asadar, am putut vota in mai, desi am implinit 18 ani in septembrie.”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Reacția lui Nicolae Rațiu nu a întârziat să apară, acesta transmițând un mesaj, tot prin intermediul aceleiași rețele de socializare, în care spune tatăl său nu l-ar fi susținut niciodată pe Victor Ponta la alegerile prezidențiale.


"Nu sunt aparatorul vreunui partid politic din Romania, insa invocarea tatalui meu, Ion Ratiu de catre domnul Ponta in campania sa politica ma forteaza sa protestez! Daca ar fi sa ii cred pe toti cei care mi-au spus din 1990 incoace ca au votat cu tatal meu, Ion Ratiu - el cu siguranta ar fi fost ales Presedinte al Romaniei!

Am auzit aceasta poveste inainte, cu toate acestea nu am vazut dovezi concrete ca domnul Ponta chiar a inceput sa inteleaga adevaratul sens al expresiei pe care o citeaza:

'Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine!' (1990, Ion Ratiu)

Faptul ca, dispretuitor, domnul Ponta i-a numit 'golani' pe cei care protesteaza impotriva proiectului minier de la Rosia Montana este un exemplu recent. Negarea aparenta a dreptului constitutional la vot al electoratului din diaspora este inca unul.

Un singur lucru ar trebui sa fie foarte clar, Ion Ratiu nu ar fi sustinut niciodata candidatura lui Victor Ponta la Presedintia Romaniei. Ion Ratiu a visat o Romania libera, prospera si democratica, o Romanie cu un respect adevarat pentru statul de drept.

O tara unde exista respect reciproc intre romani, de la seful statului pana la cetateanul obisnuit, nu o Romanie semi-dictatoriala, care priveste inapoi catre ideologii si practici neo-comuniste discreditate.

Domnul Ponta nu reprezinta nimic mai mult decat mostenirea mentorilor sai, Ion Iliescu si Adrian Nastase”, a scris Nicolae Ratiu, potrivit HotNews.ro.

Comentarii Facebook