Miercuri 24 Aprilie

Ce spune Cristian Tudor Popescu despre cazul Turcescu: Sunt uluit!

 

Cristian Tudor Popescu a comentat cazul Robert Turcescu, jurnalistul care a recunoscut că a fost ofițer sub acoperire. 

 

”Sunt uluit de acest delir mistic pe care l-a afișat în seara asta. Nu înțeleg termenii pe care i-a folosit, în legătură cu ce? Impresia e că cel puțin să fi omorât pe cineva ca să folosești genul ăsta de termeni dostoievskieni în mizerie, din ăștia cu eliberare, cu uitați-vă în adâncul vostru”, a mai spus Cristian Tudor Popescu, senior editor al ziarului Gândul.info, la Digi 24..

 

”Pentru asta trebuie să existe o reclamație din partea respectivului serviciu. Trebuie cineva să se declare parte dăunată în treaba asta. E treabă lungă, nu cred că vom asista la așa ceva. Deci, deocamdată nu există nimic de alura misticoidă a lui Turcescu în legătură cu Dumnezeu și alte lucruri de soiul ăsta”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

 

”Și dacă e ofițer acoperit, ce? Simplul fapt că ești ofițer acoperit al unui serviviu de informații într-o țară democratică a UE constituie ceva de rău? Că un delict nu constat în niciun caz”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

 

”El trebuia să explice telespesctatorilor, iată eu ce am a vă spune, voi sunteți judecătorii mei. Ori acum a fost ceva de genul: nu vorbesc decât în fața Marii Adunări Naționale”, a explicat Cristian Tudor Popescu, care a subliniat că deontologia presei nu acceptă ca un jurnalist să fie ofițer acoperit.

 

”Nu știu cât de vinovat e Turcescu, ce a făcut, pentru ce se pocăieste, se spovedește, mărturisește în felul ăsta. Parcă e un pastor de prin Noua Anglie”, a continuat el.

 

Cristian Tudor Popescu susține că ar putea fi vorba despre ”o redemonizare a serviciilor secrete la 25 de ani după Ceaușescu, al cărui lider este domnul Băsescu în acest moment. Ca să venim la o chestiune serioasă, deci lansând această temă a ofițerului acoperit printre candidații la președinție, Traian Băsescu a făcut un lucru incredibil pentru mine, nu aș fi crezut așa ceva să mă pici cu ceară”.

 

”Nu aș fi crezut că Traian Băsescu se apucă acum, după ce a reformat SRI și SIE, se apucă să le redemonizeze în campanie electorală, pentru ce?”, a menționat el.

 

”Ce a făcut Robert în seara asta, prin apariția de la televizor nu se încadrează de bine în nimic. Nici în ce a fost și nici în ce va fi”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Comentarii Facebook