Cătălin Cherecheş revine în funcția de primar la Baia Mare. Curtea de Apel Cluj a ridicat controlul judiciar

 

Curtea de Apel Cluj a ridicat controlul judiciar în cazul primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, iar acesta poate reveni în scaunul de primar. 

 

Avocații primarului au contestat măsura Tribunalului Cluj, care menținea controlul judiciar, iar judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au dispus ridicarea acesteia. Decizia de astăzi înlătură și interdicțiile ca primarul Cătălin Cherecheş să nu ocupe funcția în care a fost ales sau de a contacta martorii din dosar. 

 

Decizia Curţii de Apel Cluj arată că justiţia funcţionează în România. Mă voi întoarce acolo unde m-au trimis locuitorii municipiului Baia Mare, la Primărie. Pentru mine este o obligaţie faţă de cetăţeni şi faţă de oraş. Avem de recuperat multe în oraş şi sunt convins că voi reuşi să fac acest lucru. S-a confirmat că justiţia în România funcţionează. Mi s-a confirmat faptul că este bine să ai încredere în justiţia din România. Pentru mine e o obligaţie faţă de cetăţeni să îmi duc la îndeplinire mandatul în deplină respectare a legii şi oamenilor”, a declarat Cherecheş.

 

Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv sub acuzația de luare de mită în formă continuată, în 27 aprilie 2016, 

 

La alegerile locale din iunie 2016, Cherecheș a fost reales primar cu peste 70% din voturi.

Comentarii Facebook