Casa Corpului Didactic Cluj își ridică un GIGA sediu de birouri pe terenul de sport al unei foste școli din Gheorgheni - FOTO

 

Casa Corpului Didactic își ridică un sediu chiar pe terenul de sport folosit de Școala nr. 22. Terenul a fost atribuit prin HCL în 06.10.2009 Casei C.D. Acest teren de sport deservea și grădinița ”Lumea Copiilor”.

 

Cum este posibil ca în anul 2012 să se renunțe la un teren de sport pentru o clădire de birouri? Ce exemplu și model da Primăria la constructorii particulari, cum să construiească blocuri între case? Nu vreau să aduc acuze, dar acum am aflat că directoarea Casei Corpului Didactic Cluj este prof. Dorina Kudor, care este sora lui Emil Boc. Cum este posibil ca într-un cartier cu case în cartierul Gheorgheni sî răsară un bloc de D+P+2E+etaj retras (cu înălțime de 14m) la numai la 6m de limita proprietățiilor a caselor de pe strada Heltai Gaspar nr 4, 6, 8, 10 și strada Arieșului nr. 86, 88”, a declarat Bonis Endre, un clujean care locuește pe strada Heltai Gaspar. nr 4.

 

Primăria a atribuit Casei Corpului Didactic, prin HCL, 1162 mp pentru construcție. ”POT-ul (31,71%) si CUT-ul (0.97) este calculat conform Certificatului de urbanism la 6133,15mp, cât are toată instituția. Construcția este de fapt este extindere a Casei Corpului Didactic, aceasta este legată cu un coridor de 4 metri lățime, și circa 10 metri lungime în regim P+1 de grădiniță. Acest lucru este total inutil și pare prostesc, ei au făcut această manevră pentru ca legea este mai permisivă cu extinderile ca și cu contrucția clădirilor izolate”, ne-a mai spus Bonis Endre, cel care a reclamat situația și la Primăria Cluj-Napoca.

 

Am intervenit și am făcut reclamație la Poliția Primpriei, pentru că cei care lucrau nici măcar nu au instalat panou de informare, dar fără prea mare efect. Toata zona școlii este revoltată și speriată de lacomia și de interesele unora dintre conducătorii autoritățlor locale”, a mai adăugat clujeanul. 

 

Citește AICI hotărârea Consiliului Local prin care s-a aprobat construirea clădirii.

 

Citește AICI și hotărârea prin care a fost atribuit terenul Casei C.D.

 

Hotărârea de atribuire a terenului către Casa Corpului Didactic Cluj a fost emisă în 2009, când Primăria Cluj-Napoca nu era condusă de Emil Boc.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

În 2009 prin HCL 444 a fost dat în administrarea Casei Corpului Didactic terenul de la școala 22, în vederea construirii unui sediu. Terenul a fost dat în administrare pentru că Școala 22 nu mai funcționa, fiind comasată din cauza numărului mic de elevi din cartier. Imobilul a fost dat în administrare unei gradinițe, unei asociații, iar la mansardă a fost Casa Corpului Didactic. Autorizația de construire a noului sediu al Casei Corpului Didactic a fost emisă în 28 martie 2012”, a declarat purtptorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu. 

 

Clădirea școlii nr. 22 va fi transformată în grădiniță. ”Acolo funcționează o Asociație care va fi mutată, iar imobilul va fi renovat pentru a fi făcut creșă și grădinită. Casa Corpului Didactic se muta din mansardă în noua clădire. Ei au motivat că au nevoie de spații pentru diverse cursuri pentru a-i specializa pe profesori”, a mai spus Oana Buzatu.

Comentarii Facebook