Care sunt miniștrii care sunt în pericol să "zboare" din Guvern? De ce sunt criticați și cine îi dorește dispăruți din funcții


A mai rămas mai rămas mai puțin de o lună până când, în Guvernul României, se vor realiza din nou schimbări majore de miniștrii în funcții. 

Astfel, miniștrii PSD și PNL din actuala formulă guvernamentală încearcă din răsputeri să-și convingă șefii de partid să-i păstreze în funcții.

Surse din cele două partide, potrivit Antena 3 CNN, afirmă că mulți dintre titularii de portofolii nu se vor mai regăsi în noul Cabinet.

Chiar și numărul 2 în PNL, Lucian Bode, este în pericol să își piardă postul de ministru de Interne.

Bode, criticat constant de președintele Klaus Iohannis, este văzut ca vinovat principal pentru eșecul aderării la Schengen.

În aceeași situație se află și ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu.

Între cei vizați de expulzarea din guvern se mai numără și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, care este acuzat de colegii din politică de mai multe gafe care l-au propulsat, într-o manieră nedorită, în atenția publică.

Predoiu ar urma să fie eliberat din funcție, chiar dacă social-democrații s-au declarat dispuși să le lase portofoliul liberalilor.

Soarta ministrului Energiei, Virgil Popescu, este de asemenea nesigură, pe motiv că partenerii liberalilor din PSD nu îl mai doresc în funcție.

În tabăra social-democraților, de asemenea, siguranța postului mai multor miniștrii rămâne incertă. După scandalul cerealelor și al compensațiilor pentru agricultori, ministrul Agriculturii, Petre Daea, este primul pe lista celor care nu se vor mai regăsi în viitorul Guvern.

Alexandru Rafila, ministru al Sănătății, s-a regăsit și el pe lista indezirabililor. Surse din partid relatează că acesta  și-a atins cu mare dificultate țintele din PNRR, a fost cap de afiș în mai multe scandaluri publice și nu a reușit să aducă vreo schimbare în sistemul sanitar.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ar putea părăsi Guvernul, dacă liberalii insistă cu respectarea protocolului. Portofoliul ar trebui să treacă la liberali, iar Grindeanu a anunțat că nu-și dorește alt minister.

În aceeași situație se regăsește și Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

În schimbul ultimelor două portofolii precizate, la care social-democrații indică că nu prea ar vrea să renunțe, aceștia ar urma să primească Justiția și Investițiile.

FOTO, de la stânga la dreapta: Petre Daea, Lucian Bode, Sorin Grindeanu

Comentarii Facebook