Camera Deputaților va cumpăra 600 de măști de gaze și va înlocui „echipamentul vechi” cu alte lucruri de care „cu siguranță are nevoie”


Camera Deputaţilor va achiziționa 600 de măști de gaze, în valoare de peste 250.000 de lei, în cadrul unei licitații publice. Deputații vor să mai cumpere piloni de delimitare a spațiului, echipamente pentru afișare digitală, calculatoare, conform e-licitatie.ro.

Camera Deputaților a precizat într-un comunicat de presă că este vorba de o înlocuire a unor „echipamente vechi”, ca urmare a depășirii termenulu de folosire impus de producător, însă alții spun că este doar o metodă de a cheltui bani „aiurea”. 

Conform Legii 481/2004 privind protecția civilă, autoritățile administrației publice centrale și locale, instituțiile publice și operatorii economici au obligația să planifice și să realizeze asigurarea materială și financiară a protecției civile. Înlocuirea echipamentelor vechi (ca urmare a depășirii termenului de folosire în condiții optime, impus de producător, precum și a lipsei de pe piață a filtrelor pentru aceste modele) reprezintă o obligație a instituțiilor publice, conform legislației în vigoare. Stocul de măști contra gazelor, respectiv cel de cartușe necesare acestora, trebuie reinnoite periodic, conform legislației în vigoare”, se arată în comunicatul Camerei Deputaților.

Încă nu s-a stabilit prețul pus la dispoziție de către Camera Deputaților, suma de 252.100, 84 lei reprezintă „valoarea estimativă”

De asemenea, Camera Deputaților a arătat că suma comunicată în SEAP, de 252.100, 84 lei, reprezintă o valoare estimată, prețul final urmând să fie stabilit după depunerea ofertelor, criteriul de contractare fiind prețul cel mai mic.

În plus, instituţia achiziţionează şi 360 de piloni de delimitare, în valoare estimată de 302.521 lei. Dintre aceştia, 300 sunt cu bandă retractabilă pentru interior şi pentru exterior, iar 60 sunt popici de delimitare a spaţiului. Modalitatea de desfăşurare a licitaţiei este online, în procedură simplificată, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, informează Agerpres.

Alte achiziții „importante”

Alte achiziţii se referă la 100 de echipamente de afişare pentru informatii digitale/receptoare TV, în valoare estimată de 210.000 lei, lucrări de reparaţii la porţile de acces în Palatul Parlamentului şi în diferite spaţii - 2.802.521,00 lei, precum şi accesorii şi componente computere - 261.302,53 lei. De asemenea, Camera Deputaţilor intenţionează să încheie pe 2 ani şi un acord cadru pentru furnizare de materiale, scule şi dispozitive uzuale în valoare estimată de 447.015,13 lei.


Comentarii Facebook