Brazii de Crăciun, vânduți la Cluj-Napoca de oricine are un topor acasă - FOTO

 

Brazii de Crăciun sunt tranzacționați la fiecare colț de stradă în Cluj-Napoca. Multe puncte de vânzare sunt ilegale. 

 

Inspectorii din cadrul Serviciului Inspecţie Comercială din cadrul Poliţiei Locale au desfăşurat în această săptămână o acţiune de verificare a activităţii de comercializare a pomilor de Crăciun. Au fost urmărite aspecte legate de respectarea amplasamentelor aprobate pentru vânzarea acestora,  existenţa actelor de provenienţă a mărfii şi plata taxei aferente ocupării domeniului public.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat comercializarea brazilor în locuri neautorizate (str. Arges, Str. Ploieşti, Piaţa Abator, Zona Hermes), precum şi lipsa actelor de provenienţă.

 

Pentru neregulile constatate, au fost încheiate două procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 republicată actualizată, în valoare de 3.000 lei. 

 

Ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 12 de pomi de Crăciun pentru care nu se deţineau acte de provenienţă, aceştia fiind predaţi, spre valorificare, pe bază de proces-verbal de dare în custodie, Direcţiei Silvice Cluj.    

Comentarii Facebook