Bolojan a semnat pentru Oradea contractul pentru drumul expres Oradea - Arad! Alo, la Cluj se vede, se aude?


Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat contractul pentru proiectarea drumului expres Oradea - Arad.

Am semnat, la Oradea, contractul de proiectare pentru cei 100 de km ai drumului expres Oradea-Arad, împreună cu partenerii noștri: Primăria și Consiliul Județean Arad și Primăria Oradea. 

Firma Consitrans, câștigătoarea licitației, va revizui studiul de fezabilitate și va realiza proiectul tehnic al drumului expres până în toamna anului viitor. 

În această lună ne vom întâlni cu toate primăriile al căror teritoriu va fi traversat de noul drum pentru a stabili traseul propus. 

Varianta finală se va stabili până în toamna acestui an, după analizele legate de situația în teren a rețelelor de gaz, electricitate, apă și canalizare. Vom ține cont și de zonele protejate de tip Natura 2000 sau siturile arheologice. În septembrie ne vom apuca de forajele necesare studiilor geologice. 

Acest proiect de importanță regională va fi o provocare pentru autoritățile locale. Vom colabora cu proiectanții și cu toate autoritățile implicate, în așa fel încât să terminăm proiectul cât mai repede”, a spus Ilie Bolojan.

La Cluj, de mulți ani se tot lucrează la studiul de fezabilitate pentru centura metropolitană, care între timp a rămas și fără finanțare.

Boc schimbă placa după ce Centura Metropolitană nu a primit finanțare prin PNRR: ”Avem finanțare, dar se iau banii dintr-un alt buzunar”

Comentarii Facebook