Bogdan Pivariu: Floreștiul va avea un adăpost modern. Se vor putea face adopții inclusiv online


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a explicat că pentru 2021 au fost prevăzuți bani în buget pentru a se realiza un adăpost moden, unde să fie găzduite animalele fără stăpân, și de unde să fie făcute adopții online. 

Pivariu a explicat că se mai dorește ca în acest adăpost să fie și o componentă educațională, unde copiii să afle mai multe despre animale și cum trebuie crescute și îngrijite.  

În momentul de față autoritatea publică nu deține adăpost, ci colaborăm cu cei care dețin adăposturi. În viitorul apropiat am prins bani la buget și demarăm procedura pentru a construi un adăpost modern în care să își desfășoare mai ușor asociațiile de profil. Dorim să introducem și procesul educațional și unde lumea va putea adopta, chiar și digital, un cățel. Câinii vor dispune hrană, spații de mișcare. Nu mă refer la un adăpost clasic, ci să fie unul modern. Animalele să simtă că au tot ce le trebuie și de unde să fie adoptate în mod civilizat”, a explicat Bogdan Pivariu, la TVR Cluj. 

Copiii din comună vor afla de la specialiștii din Asociațiile de protecție a animalelor cum trebuie crescut un câine sau o pisică și ce responsabilități sunt. 

Acum se întâmplă exact ceea ce ne imaginam. Sunt luați câinii care puteau fi considerați o problemă pe anumită zonă, iar acești câini au condiții bune de viață, pentru că au tot dreptul să aibă parte de iubire din partea unui stăpân. 

Avem planuri mult mai mari. Intenționez să mergem în procesul educațional, pentru că cei mici trebuie să cunoască din start ceea ce înseamnă un animal, obligațiile care le revin și modul în care trebuie să întreții un animal, când îl deții în proprietate.

Sunt foarte încântat de colaborarea cu asociațiile, care au răspuns pozitiv chemării noastre. Împreună deja formăm o echipă pentru a rezolva această problemă. Le mulțumesc și cetățenilor care ne sprijină și sunt alături de noi”, a precizat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

Animalele fără stăpân, în special câinii, nu mai sunt o problemă în Florești. 

Acum nu mai este o problemă stringentă cea a câinilor comunitari. Asta și datorită asociațiilor cu care colaborăm. Intenționăm să intervenim cu o campanie de informare. Problema câinilor comunităților vine de la câini care au stăpâni și care fac pui. Aceștia ajung pe străzi și vrem să facem informare. Dorim ca oamenii să știe despre sterilizare și despre obligațiile pe care le au. Este o muncă intensă de educație, de care nu ne ferim”, a mai spus Bogdan Pivariu.

Animalele fără stăpân au fost o mare problemă în Florești, fiind mulți cai care pășteau pe câmpurile dintre blocuri și câini abandonați. 

Comentarii Facebook