Miercuri 24 Aprilie

Boc vrea radare fixe în Cluj-Napoca, pe marile artere, unde se circulă cu viteză! Care este piedica


Primarul Emil Boc cere amplasarea de radare fixe în Cluj-Napoca, în punctele fierbinți, dar legea nu îi permite acest lucru. Ministrul de interne, Lucian Bode, este de acord cu această măsură.

Radare fixe ar trebui să fie montate în zonele aglomerate din Cluj-Napoca

Susțin radarele fixe în oraș. Legal, cunoscut și transparent, pe Bulevardul 21 Decembrie, pe Frunzișului, Bulevardul Muncii și în alte zone, ar trebui să fie radare fixe. Legea nu ne permite astăzi.

Ministrul de Interne, Lucian Bode a spus că e susținător al acestei idei, ca primăriile să amplaseze aceste radare cu acordul MAI. Problema este că acum legea nu permite aceste radare”, a declarat primarul Emil Boc.

Au fost radare fixe pe DN1 între Cluj-Napoca și Turda

Acum 15 ani existau radare fixe pe DN1, între Cluj-Napoca și Turda, dar au fost declarate neconstituționale. 

Au fost radarele de pe drumul Cluj - Turda, dar au fost declarate neconstituționale pentru că erau făcute de o firmă privată. Trebuiau făcute de către stat și trebuie gestionate de către stat, pentru că firma privată putea oricând să decidă să nu aplice amenda. Radarele au fost date jos. Noi cerem să revină, chiar dacă e o lege nepopulară”, a mai afirmat primarul Emil Boc.

Asociația municipiilor din România cere radare fixe în orașe

Primarul Emil Boc, în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România, a cerut ca în modificările ce se aduc Codului Rutier să fie trecute și acestea. Mai precis, acordarea permisiunii de amplasare de radare fixe, cu toate că ”în Cluj-Napoca ar fi o măsură nepopulară pentru șoferi, dar ar salva vieți”.

Comentarii Facebook