Boc spune cum se va face școală în Cluj-Napoca. Care sunt elevii care merg la școală o săptămână și una stau acasă

 

Primarul Emil Boc a spus că școala va începe în Cluj-Napoca, dar nu toți copiii vor merge în program extins. Sunt favorizați cei din clasele 0 - 4 și cei din clasa a opta și a douăsprezecea.

Scenariul de bază pe care lucrăm astăzi și îl vom valida la începutul lunii septembrie în sensul începerii școlii este următorul. Dorim ca în condiții de siguranță cât mai mulți copii să meargă la școală, în această ordine siguranța copiilor și mers la școală. Pentru că nu se poate face educație fără școală, inclusiv prezența acolo, chiar dacă componenta digitală este extrem de importantă. 

În cadrul acestui scenariu, principiul de la care pornim este ca acele clase, precum clasele zero, patru, a opta și a douăsprezecea, clase terminale, să meargă zilnic la școală. Repet este scenariul de astăzi și dacă nu se agravează situația va fi scenariul de început de an școlar. Restul copiilor fac învățământ hibrid, jumătate de clasă o săptămână la școală și cealaltă de acasă online. În următoarea săptămână se inversează, adică aplicăm învățământul hibrid. Dacă se îmbunătățește situația, atunci mai mulți copii vor merge la școală. Am alocat toate sumele pentru ca școlile să își poată deschide clasele pentru elevi. 

Asigurăm și pentru copiii din zonele defavorizate internet gratui, pentru a folosi tabletele. 2.100 de copii au primit tablete și nu trebuie să aștepte din altă parte. 

Am pus bani pentru dezinfecția curților școlilor și să fie dezinfectanți. Fiecare școală trebuie să aibă un copil în bancă, distanță de un metru, circuite diferite de intrare și ieșire, dezinfectanți, defazarea pauzelor pentru ca în curtea școlilor să nu se întâlnească foarte mulți copii.  Adică acele elemente pentru a ne asigura că avem cele mai sigure condiții cu putință în condițiile date. 

Acesta este scenariul de bază și pe care ne pregătim să îl supunem aprobării”, a spus primarul Emil Boc.

La creșă ne pregătim cu un scenariu similar, cu înjumătățirea locurilor pe care le avem, dar vestea bună este că cele 150 de locuri pentru 15 octombrie vor fi gata în Bună Ziua și creșa de pe Meziad, plus programul pentru sprijinirea angajării de bone”, a spus primarul.  

Comentarii Facebook