Avram Gal cercetat de DNA pentru trafic de influență. Candidatul ALDE la Câmpia Turzii a primit 400.000 de lei pentru contracte COVID 19


Avram Gal, candidatul ALDE la Primăria Câmpia Turzii, a fost plasat sub control judiciar și este cercetat penal pentru trafic de influență. Acesta a pretins 600.000 de lei și a primit 400.000 de mii pentru a rezolva contracte cu Unifarm, societatea de stat care achiziționează echipamente și materiale sanitare.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 august 2020, a unui inculpat, persoană fizică fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.

Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale, suma de 371.000 lei (printr-o firmă și o asociație, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, precizează procurorii DNA Cluj.

Comentarii Facebook