Boc, SOMAT să nu aprobe blocuri de 13 etaje în plămânul verde al Mănășturului - FOTO


Primarul Emil Boc este somat să nu aprobe, respectiv să distrugă, ultimul ”plămân verde” din cartierul Mănăștur, zona ”la Terenuri”.

Ca locuitor al Mănășturului și părinte care își duce copilul la grădiniță chiar lângă construcțiile propuse, mă împotrivesc realizării altor blocuri noi cu 13 niveluri într-un cartier oricum aglomerat.

Cele două blocuri aglomerează traficul în zonă și distrug grădinile cartierului. Deja facem slalom printre mașini în drum spre grădiniță, iar dacă se face construcția vom avea și mai mult trafic auto.

Dezvoltarea orașului trebuie gândită în cartiere noi, punând accentul pe funcțiuni publice, nu pe speculă imobiliară și nu sufocând cartierele existente, unde sunt deja probleme cu lipsa spațiilor verzi.

De aceea, am și propus printr-o petiție semnată de mii de mănăștureni, alături de inițiativa La Terenuri - Spațiu comun în Mănăștur, ca spațiul verde din zonă să fie reabilitat. Chiar dacă Primăria a acceptat, ce se întâmplă în ultimul timp e ca orice spațiu verde acceptat de Primărie pentru amenajare e ”vândut” la pachet cu un proiect imobiliar, ridicând astfel valoarea terenului și construcțiilor.

În consecință, am trimis observațiile mele pe larg Comisiei de Urbanism cerând Primăriei să nu autorizeze blocurile”, a explicat deputatul Adrian Dohotaru.

Dohotaru: Nu vrem ”pornhub” urbanistic la Cluj, cu 40 de etaje

Comentarii Facebook