Luni 4 Iulie

Boc se simte criticat pentru acordarea facilităților la transport pentru pensionari: „le-am spus că aceasta este categoria cea mai afectată de capitalism”


Administrația clujeană este cunoscută și pentru grija pe care le-o poartă vârstnicilor. În cadrul unei emisiuni live, Emil Boc a vorbit despre noi plafoane pentru acordarea facilităților la transportul în comun pentru pensionari. 

Guvernul a aprobat majorarea punctului de pensie cu 10% și a indemnizației sociale pentru pensionari cu 25%, de la 1 ianuarie 2022. Astfel, odată cu mărirea pensiei, unii pensionari au sărit plafonul până la care se eliberează abonamentele gratuite la Cluj. Emil Boc însă ne asigură că odată cu creșterea pensiilor va fi crescut și plafonul pentru acordarea abonametelor.

Eu am să propun ca mecanismul acesta să opereze automat, deci când are loc creșterea de pensii automat să crească și acest plafon, pentru ca oamenii care primeau până în acel moment să nu aibă de fapt un cuantum mai mic al pensiei, prin faptul că pierd unele beneficii pe care până atunci le aveau. Am să cer direcției de specialitate să găsească acest mecanism de corelare. Este firesc ca niciun om care beneficiază de un drept să nu fie privat de el în continuare, în condițiile în care din cauza inflației se majorează prețurile, din cauza creșterii de 10 la sută care este insuficientă”, a declarat Emil Boc la Napoca Live.

Edilul a precizat că de a lungul timpului, foarte mulți oamenii l-au acuzat și criticat pentru facilitățile acordate pentru pensionari la transportul în comun.

Aici le-am spus tuturor care m-au acuzat în decursul timpului și știți cât de mult m-au criticat pentru acest program, le-am spus că pensionarii au fost și sunt categoria cea mai grav afectată de trecerea asta de la comunism la capitalism, mulți au fost afectați în sens pozitiv și asta a fost de bine, dar ei și-au pierdut și-au devalorizat economiile pe care le-au făcut timp de o viață. Dacă aveai înainte 70.000 de lei vechi erau bani de o Dacia, acum poți să mergi cu ei de trei ori la restaurant, nu mai au nicio valoare”, a explicat Boc. 

Sondaj de opinie

Sunteți de acord ca CFR Cluj să joace pe Cluj Arena?

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook