Boc s-a pus cu ”biciul” pe angajații Primăriei, care foloseau textul: ”Lasă, du-te și dă în judecată!”


Primarul Emil Boc a anunțat că s-a pus cu ”biciul” pe angajații din Primăria Cluj-Napoca, spunându-le că mai pot folosi replica ”Lasă, du-te și dă în judecată!”.

Le-am spus tuturor în Primărie: ”Dați drumul la toate avizele, la toate autorizațiile, respectați termenele, mișcați-vă repede, căutați soluții pro-cetățean, pro-firme”. Răspunsul nu trebuie să fie ”Nu se poate!”, ci ”Se poate în aceste condiții!”. La fiecare trebuie să îi spui care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești, nu atitudinea pe care o aveam în trecut ”Lasă, du-te și dă în judecată!”. Nu mai merge așa. Trebuie să caute soluții și să spună că în aceste condiții se poate să îi dai avizul, autorizația. Contează enorm ce face aparatul administrativ, pentru ca viața economică să meargă și mai repede în direcția bună. Mă refer la tot aparatul administrativ de la Cluj, de la Primărie, la Cadastru, Mediu, Consiliul Județean Cluj, pentru că fiecare aviz care stă cu o zi în plus oprește dezvoltarea economică, un loc de muncă și nu dă voie să se miște lucrurile în economie așa repede.

Autorizațiile de construcție se dau cu respectarea tuturor regulilor. Spre exemplu, dacă trebuie studiu geotehnic pentru autorizație, acesta trebuie făcut. Rapiditatea nu poate înlocui prevederile legale, ci emiterea acestor autorizații în cel mai rapid timp”, a spus primarul Emil Boc.

Edilul a precizat că în următoarea perioadă se va vedea cât de afectat este bugetul local de pandemia de coronavirus. 

Comentarii Facebook