Boc ”reinventează ridicolul” prin lansarea lucrărilor pe 0.071% din Centura Metropolitană. Vi se vând povești cu Centura!- Viorel Băltărețu (USR) (P)


USR: Boc "Reinventează Ridicolul" Prin Lansarea Lucrărilor pe 0,01% din Centura Cluj

Uniunea Salvați România (USR) îl ironizează pe primarul Clujului, Emil Boc, într-un comunicat de presă, acuzându-l că devine "din ce în ce mai ridicol în campania electorală pentru alegerile locale". Critica USR vine în contextul lansării cu fast a lucrărilor pe doar 0,01% din lungimea totală a centurii Clujului.

"Săptămâna și panglica. A venit rândul centurii Cluj. Aia preluată de Boc în 2017, cu licitație anulată de 2 ori, după un studiu de fezabilitate ce a durat 5 ani. Dar ce credeți că inaugurează Boc pe centura Cluj? Debutul lucrărilor la centură? Evident că nu, că doar nu există nici măcar constructor. Startul șantierului la vreun drum de legătură spre centura inexistentă? Nu. Emil Boc taie panglica pentru mutarea a 370 de metri de țevi și cabluri în Florești. Adică 1% din proiectul de lărgire la 6 benzi a drumului Cluj - Florești, care trebuia să intre în șantier luna trecută, dar cu exproprieri întârziate de același primar. Care, la rândul lui, e 1% din proiectul centurii Cluj", explică Horațiu Cosma, fost secretar de stat USR în Ministerul Transporturilor, potrivit comunicatului USR.

Această critică acerbă vine ca reacție la evenimentul organizat de primărie, unde Emil Boc a fost prezent la inaugurarea simbolică a lucrărilor de relocare a unui segment mic de utilități, în cadrul proiectului de construire a centurii metropolitane. USR subliniază ironia situației, evidențiind discrepanța dintre festivitatea ceremonială și stadiul real al lucrărilor la proiectul major de infrastructură.

Viorel Bătărețu, canditatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Cluj-Napoca: Autoritățile locale ne vând povești despre Centura Metropolitană


Viorel Băltărețu, candidatul Alianței Dreapta Unită la fotoliul de primar al municipiului susține că centura metropolitană, al cărei șantier a fost inagurat astazi este, de fapt, un proiect extrem de întârziat, iar autorizația de construcție despre care se vorbește este pentru relocarea a 370 de rețele de țevi și cabluri. 

”Astăzi ne aflăm în Florești, este vineri 24 mai în mijlocul campaniei electorale, la ora 12:17 avem în spate o ceremonie, așa cum se laudă domnul Boc, de inaugurare a marelui șantier pentru centură metropolitană. Știm cu toții că centura metropolitană este un proiect așteptat de clujeni de cel puțin 20 de ani, de 7 ani este adus la Cluj-Napoca și licitațiile pentru acest proiect au fost anulate pe bandă rulantă. Ce vreau să vă spun e că realitatea este următoarea, vă voi arăta autorizația de construcție emisă de către primăria Florești, vorbim de o autorizație pentru relocarea, protejarea rețelelor de utilități pe un tronson de doar 370 de metri. Asta este marea autorizație pe care Primăria Florești și Primăria Cluj-Napoca o au și o inaugurează astăzi, vâzându-vă poveștile legate de acest proiect. Din păcate, proiectul este extrem de întârziat, proiectul nu este în grafic în niciun fel, și marea problemă a clujenilor, aglomerația și traficul nu va fi rezolvată cu această inaugurare”, afirmă Viorel Băltărețu.

”Boc nu a finalizat niciun proiect mare. Săptâmâna trecută a dat la lopată la Spitalul Regional, acum dă la Centura metropolitană”

De asemenea, candidatul la Primăria Cluj-Napoca susține că ”este rușinos că domnul Boc se pretează la așa ceva. Este alături de înalte oficialități, de miniștri, veți vedea pe pagina domnului Boc marea lansare. Dacă săptămâna trecută a dat la lopată la Spitalul Regional, acum dă cu lopata la un alt șantier. Din păcate, domnul Boc n-a finalizat nici măcar un proiect mare în ultimii 4 ani ca să nu zic chiar 8 ani, doar străduțe betonate, copăcei și așa mai departe. Haideți să ne apucăm de treabă, să facem cu adevărat o schimbare aici la Cluj”.

În același timp, Viorel Băltărețu subliniază faptul că este important să ne uităm ce politicieni alegem și să nu ne mai lăsăm păcăliți de cei care inaugurează șantiere, în loc să realizeze efectiv proiectele. Acesta a menționat și modul în care s-a implicat în realizarea podului de la Turda, unde nu a dorit să participe la inaugurare fastuoasă, iar podul a fost pur și simplu deschis traficului. 

”Oameni buni în ce țară trăim, ce fel de politicieni vreți să aveți în momentul de față și în viitor. Politicieni care să taie panglici la început de șantier și după aia să te țină zeci de ani cu ele deschise, sau politicieni care au dovedit și în zona privată, ca și în cazul meu, și în politică. Vrem pur și simplu să facem proiectele la timp, de calitate și în respect pentru dumneavoastră. Nu vă mai lăsați amăgiți de tăieri de panglică, de povești sau de altceva. Uitați-vă ce a făcut fiecare!” 

Acest articol este unul publicitar al  Alianței Dreapta Unită, oferit în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din 9 iunie 2024. Cod Mandatar CMF 41240005

Comentarii Facebook