Primăria Cluj ”caută” constructor pentru Centura Metropolitană pe OLX: Șapte ani de lopată și tot nu-i gata!- FOTO


Centura Metropolitană Cluj a ajuns pe OLX, după ani de zile în care Primăria nu a reușit să gasească ofertanți


La șapte ani de la preluarea proiectului de la autoritațile naționale, Primăria municipiului Cluj-Napoca nu a reușit sa găseasca un constructor. Acum, pare că vrea să apeleze la o ”soluție” de criză: OLX, pentru că promovează proiectul pe grupul de cereri si oferte OLX pentru județul Cluj.

Viceprimarul Dan Tarcea a postat pe grupul menționat nu mai puțin de 110 poze care arată mai multi oficiali ai administrației PNL aruncând efectiv câte o lopată de pământ la tronsonul 1 al Centurii Metropolitane.

De la preluarea proiectului de către Primărie s-au făcut două licitații, prima fiind anulată in mai 2023 din lipsă de oferte. 

A doua licitație pentru tronsonul mare al Centurii Metropolitane a fost lansată în iunie 2023. Pentru a face proiectul mai atractiv, prețul a fost crescut, lucrarea având acum un cost de 1,7 miliarde de euro.

Și la această a doua cerere de oferte s-a primit doar o propunere de preț, insă și aceasta a fost considerată inadmisibilă de Comisia de licitație.

O mare parte din întârziere este cauzată de faptul că studiul de fezabilitate, început în 2017, care trebuia să fie gata în 12 luni, a durat 4 ani, lucru care pune sub semnul întrebării capacitatea Primăriei Cluj de a gestiona proiecte majore de infrastructură.

boc la lopata.jpg

Comentarii Facebook