Boc recunoaște că la Cluj e trafic sufocant! Ce le spune celor care cred că metroul e proiect faraonic: Încă nu s-au inventat dronele...


Primarul Emil Boc a ajuns să recunoască faptul că la Cluj-Napoca traficul este sufocant. El crede că metroul e singura soluție, pentru că încă nu s-au inventat dronele. 

Ce facem cu traficul greu?”, a fost întrebat primarul Emil Boc, la TVR 3. 

Traficul greu a fost scos din oraș cu centura metropolitană (n.red. S-a referit la centura Apahida) și cu Autostrada Transilvania. Problema este cu traficul între Cluj și Florești, Baciu și Apahida, care ne sugrumă, pentru că încă nu avem centura metropolitană, la care lucrez de cinci ani de zile. Acum s-a deschis calea de finanțare și sper să se facă.

De asemenea, metroul Florești - Cluj este o linie alternativă, care ne va permite să avem aer curat în Cluj și să nu mai fie mașini. 

Prioritizarea transportului în comun. Se supără lumea pe mine că prioritizez trenul în Cluj… tramvaiul, metroul… metrou va fi, tramvaiul și autobuzul. Chiar acum lucrăm pe Splaiul Independenței , unde prioritizăm transportul în comun.

Facem un nou cartier de la zero, în care de la început trasăm drumuri, școli și parcuri.

Oamenii trebuie să înțeleagă că și ei trebuie să se schimbe. Eu încurajez alternativa verde, tot ceea ce este alternativă la mașină: tren metropolitan, metrou, transport în comun, orice formă de sharing”, a spus primarul Emil Boc, la TVR 3. 

Ce le spune Emil Boc celor care cred că metroul este un proiect faraonic

Îi invit să vină la Cluj, să vadă cum se circulă. Eu nu am alte alternative. Eu mă refer la cei care stau în trafic, să le spună loc că nu avem nevoie de un mijloc alternativ la mașină. Dacă s-a putut găsi o altă soluție alternativă… Până când o să apară dronele, deocamdată numai metroul ne poate ajuta să ieșim din această problemă a traficului sufocant, pe axa Est - Vest. Dacă vrem să nu ne sufocăm, trebuie să căutăm alternative, fie deasupra, fie dedesubt. Dronele sunt pentru secolul următor, metroul este varianta de acum”, a spus Emil Boc

Comentarii Facebook