Boc recunoaște că în Cluj-Napoca a fost instituită o ”super carantină” pentru a nu se închide orașul: Sărbătorile le petrecem altfel


Primarul Emil Boc a spus că la Cluj-Napoca nu a fost instituită carantina normală, ci s-a optat pentru ceva special astfel încât să nu fie închis orașul. 

Dacă în 19 noiembrie am avut cea mai înaltă rată de COVID-19 din municipiu, 9,03, și am fost în prag de carantină, decizia pe care autoritățile județene și local au luat-o a fost de testare masivă și continuată, pentru a realiza o super carantină la nivel super local și nu o carantinare a întregului oraș, acest lucru a dat roade. Acest lucru a fost posibil în parteneriat cu clujenii. Dacă oamenii nu respectau regulile de bază nu am fi putut coborî rata de la 5,62 cât este astăzi. Trendul este descrescător, dar vestea proastă este că acest COVID nu și-a dat obștescul sfârșit. Cinci la mie este o rată ridicată”, a explicat primarul Emil Boc.

Acesta a spus că viața va reveni la normal numai după ce rata de infectare va coborî sub 3 cazuri de COVID la mia de locuitori. 

Eliminarea restricțiilor pentru școli și localuri nu se va face decât dacă ajungem la sub trei la mie. Atunci se va putea merge la școală și să deschizi restaurantele. Mesajul meu este de solidaritate și comuniune. Cu toții trebuie să înțelegem că sărbătorile le vom petrece altfel, dar numai pentru acest an.Sperăm că doar pentru acest an și sunt convins că pentru acest an. Trebuie să punem viața înainte de toate”, a declarat primarul Emil Boc.

Primarul crede că din ianuarie și până în iunie vaccinul să reducă rata și mai mult, iar noi ”să trăim într-un alt Cluj. Să avem o altă perspectivă”, fără ca viața să revină la normal complet.

Comentarii Facebook