Boc, ”premierul” Transilvaniei. După centura metropolitană, mai ia sub ”aripa” lui un proiect major, dar EȘUAT


Primarul Emil Boc, fost premier al României, mai preia în subordinea lui un proiect eșuat. Este vorba despre breteaua care să facă legătura între Centura Vâlcele - Apahida și Autostrada Transilvania.

Fac toate demersurile necesare pentru a putea finanța cât mai repede cu putință legătura dintre centură și autostradă, între Vâlcele - Apahida și Autostrada Transilvania. Legătura este prevăzută pe la Tureni. Este cea mai scurtă distanță și cea mai ușor de realizat conectivitate, astfel încât să ai legătura între ieșirea de pe centura Vâlcele - Apahida și conectarea la Autostrada Transilvania. Este o discuție de multă vreme și voi monitoriza personal acest subiect, pentru că este un lucru în favoarea clujenilor și a celor din Turda, și de a finaliza acel tronson care să ne ducă până la Sebeș, să ne putem conecta o dată la autostradă. O dată ce este terminat și ultimul tronson de la Cluj poți merge pe centură, te conectezi la autostradă și te-ai dus până la Deva și poți să mergi până la Arad, Nădlac, pe autostradă, în manieră directă”,a declarat primarul Emil Boc.

Evident trebuie continuate lucrările la Autostrada Transilvania, pentru că este inadmisibil ce e acum. Unde am lăsat autostrada în 2012, practic acolo este și acum. Nu este normal să se sisteze finanțarea pentru o lucrare atât de importantă pentru Transilvania și pentru ceea ce înseamnă forța economică a acestei regiuni. Transilvania este România și orice susținere este un ajutor la bugetul național”, a adăugat Emil Boc.

Proiectul bretelei care va lega, de fapt, DN1 (pentru că centura Apahida - Vâlcele iese în DN!) - Autostrada Transilvania A3, este vechi de câțiva ani. CNAIR s-a tot lăudat, dar din 2017 - 2018 nu s-a mai făcut nimic. S-au alocat bani pentru studii, ca de obicei cum se toacă banii în România, dar s-au lovit de faptul că proiectul trece printr-o zona protejată (Natura 2000 - Munții Trascău), lucru știut încă de la început, pentru că acești Munți sunt trecuți pe orice hartă.

Munții Trascău sunt dispuși între Valea Ampoiului la sud și la nord Valea Racilor sau Turenilor, nordul lor fiind dispus în județul Cluj, restul masivului se află în județul Alba.

pmpEVjL.png

Comentarii Facebook