Boc: Preluarea străzii Edgar Quinet depinde de Mănăștur Holding. Zona se va dezvolta prin Centura de Sud a Clujului

 

Primarul Emil Boc a declarat că preluarea străzii Edgar Quinet către municipalitate depinde de Mănăștur Holding, firma care a construit blocurile din zonă.

 

Este o stradă privată încă. Am primit azi un mesaj de la grupul de inițiativă care se ocupă de trecerea străzii la Primărie, spunând că au obținut acordul de la Mănăștur Holding și că săptămâna viitoare vor merge la notar și vor face actul de predare către Primărie a străzii. Acest act este important. Atâta vreme cât nu ești în proprietate nu poți să investești ca și municipalitate că te ia Curtea de Conturi”, a declarat Emil Boc, la emisiunea Știri de Cluj LIVE. 

 

Primarul a spus că este importantă și calitatea străzii predate. ”Acolo a fost un complex privat și nu poți să pui tu bani în locul investitorului privat. Strada a fost îmbunătățită și poate fi preluată spre Primărie, dacă se rezolvă problema juridică. Totul depinde de dezvoltatorul imobiliar”, a mai spus Emil Boc. 

 

Edilul a spus că zona va fi dezvoltată și prin construirea centurii de sud a Clujului, care va trece prin zona blocurilor, venind de la Nodul N și va merge pe lângă blocuri și va merge pe Calea Turzii. ”Acea centură va permite dezvoltarea cu alte străzi, care se vor lega cu municipiul Cluj-Napoca. Acest proiect e prins în Planul Urbanistic General, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene sau dacă un guvern generos o va prelua la drumurile naționale, ar fi bine venită”, a mai spus Emil Boc.

 

Vezi AICI emisiunea.

Comentarii Facebook