Boc pregătit să bată palma cu primărița din Chinteni pentru AQUAPARK:„Nu mă atrag grădinile zoologice, mi-i milă de animale. Aquapark da, vă vom sprijini”


Clujenii par tot mai nemulțumiți de faptul că nu au prea multe oportunități pentru distracție în oraș. Emil Boc a vorbit în cadrul unei emisiuni live despre posibilitatea construirii unui aquapark împreună cu Primăria Chinteni și de ce nu rezonează prea mult cu ideea unei grădini zoologice în județ.

În cadrul emisiunii Napoca Live, edilul clujean a fost întrebat de ce în oraș nu se implementează mai multe proiecte pentru divertisment. Potrivit lucrurilor relatate de jurnalist, unii clujeni sugerează că la Cluj-Napoca ar fi binevenite o grădină zoologică și un aquapark. 

Pe mine personal nu mă atrag grădinile zoologice, mi-i milă de animale. Aquapark da, acolo este altceva. Vă dezvălui un lucru, care nu l-am făcut public până acum. Am avut o discuție cu doamna primar de la Chinteni anul trecut, dânsa m-a solicitat, în cazul în care vrea să facă proiectul acesta, Primăria Cluj este interesată de asocierea cu ei. Noi nu putem suporta cheltuielile de implementare a proiectului, nici cofinanțarea și nici activitățile ulterioare”, a declarat Emil Boc. 

Primarul afirmă că din prima secundă a discuțiilor cu primărița din Chinteni și-a arătat deschiderea față de investirea în proiectul unui Aquapark la Chinteni. Boc chiar consideră că ar fi extraordinar să existe două aquapark-uri la Cluj. 

Am spus da din prima secundă. Doamna primar, categoric sunt de acord, căutăm și cadru legal, vă vom sprijini, important este să vă parcurgeți procedurile legale pe care le-ați demarat și aveți sprijinul și susținerea noastră. Independent de ce face Clujul, dacă vor fi două aquapark-uri este extraordinar, pentru că e nevoie la Cluj. Și dacă îl faceți, vă susținem cu toată convingerea. Am spus, noi ne vom putea asocia cu ei, am putea plăti partea de cofinanțare, pentru că Primăria Chinteni nu poate plăti singură partea de cofinanțare pentru un asemenea proiect. Totdeauna am gândit proiectele din zona metropolitană pentru toți clujenii. Că locuiesc în Gilău, Apahida sau Jucu, pentru noi, toți sunt clujeni. Nu ne gândim că dacă nu sunt din municipiu nu sunt clujeni”, a mai adăugat Emil Boc. 

Primărița din Chinteni susține că a fost contactată de Boc imediat după alegeri, dar parteneriatul dintre Primăria Chinteni și administrația clujeană se află încă în faza de discuții

Imediat după alegerile locale, am fost contactată de Emil Boc. Mi-a adresat mai multe întrebări în legătură cu proiectul pentru aquapark, căci ei nu pot identifica un teren la nivel de municipiu. Subliniez că nu am semnat nimic, nu am stabilit concret ceva și nu l-am sunat eu pe domnia sa. Nu sunt împotriva unui parteneriat, însă trebuie să analizăm problema toți împreună, cu consilierii. Terenul aparține în totalitate comunei Chinteni, documentația a fost suportată de comuna Chinteni și proiectul aquaparkului  are deja studiul de fezabilitate. Parteneriatul cu Primăria Cluj-Napoca este doar la faza de discuții, pentru acest parteneriat trebuie să stăm încă la masă”, a declarat Lucia Suciu. 

Primărița din Chinteni a rupt tăcerea despre Aquapark

Reamintim că primărița din Chinteni, Lucia Suciu, acuză, dur, factorii politici PNL din Cluj-Napoca, pe tema Aquapark -ului. Bătăioasa primăriță susține că interesele politice nu permit să se facă Aquapark la Chinteni, în timp ce investiția din Cluj-Napoca nu se face.

Având în vedere discuțiile apărute în spațiul public referitoare la Aquapark-ul din localitatea Chinteni, mai exact, motivul pentru care nu au fost demarate lucrările, facem următoarele precizări: Întreaga documentație aferentă acestui obiectiv de investiții zace nejustificat, de mai bine de un an, la Agenția pentru Protecția Mediului Cluj. Doamna director aflată în fruntea APM Cluj a primit cel mai probabil un ordin de natură politică, cum că dacă acest Aquapark nu se face la Cluj-Napoca, să nu se facă nici la Chinteni, deși eu îmi doresc ca administrația publică locală de la nivelul Municipiului Cluj-Napoca să devină partenerul nostru”, a declarat Lucia Suciu.


Comentarii Facebook