Miercuri 6 Iulie

Boc: Până în anul 2030 Pata Rât nu va mai exista. Vrem să facem locuințe sociale pentru ei


Colonia de romi de la Pata Rât nu va mai exista până în 2030, a anunțat primarul Emil Boc la dezbaterea cu tema ”Locuire”.

Declarații primarul Emil Boc:

- Avem problema locuirii sociale. Nu toată lumea își permite să își construiască o casă. O administrație și locală și din zona metropolitană trebuie să se gândească cum facem locuirea mai accesibilă, astfel încât nimeni să nu fie uitat, abandonat. 

- Acum continuăm ce avem: construcția de locuințe sociale, ajutor la plata chiriei, cumpărarea locuințelor de pe piață.

- Continuăm politica de integrare a populației defavorizate. Soluția este integrarea, integrarea și educația și educația. Așa putem rezolva situația de la Pata Rât: integrare și educație. 

Boc la dezbaterea privind locuirea: Clujul se îndreaptă spre era post mașină

- obiectul ambițios, dar realist, este ca în 2030 Pata Rât să nu mai existe. Este un angajament al nostru și sper și al administrației metropolitane, care să fie realizat cu pași concreți. Deja am făcut câțiva pași. Populația de la Pata Rât prin diverse programe naționale, europene și norvegiene au avut case în Cluj-Napoca și în zona metropolitană. 

- Am depus fișă de proiect la PNRR  Planul Național de Redresare și Reziliență, acest instrument financiar al UE chemat să rezolva inclusiv această problemă. Sperăm că locuințe sociale vor fi construite în Cluj-Napoca sau zona metopolitabă din fonduri PNRR, care să vină să suplimenteze efortul administrației locale de locuire pentru persoanele defavorizate.

- Ca părere personală și Guvernul României ar trebui să gândească un plan masiv de locuințe, că le numesc sociale sau altfel, dar locuințe ”affordable”, pe care să ți le permiți, pentru a întări calitatea vieții. 

Boc le dă șah-mat constructorilor? Ce este taxa de urbanism! Va duce la explozia prețurilor apartamentelor?

Comentarii Facebook