Boc nu va fi demis pana la alegerile UDMR! VEZI ce a declarat Basescu dupa negocierile cu liderii PDL - VIDEO

 

Presedintele statului Traian Basescu a declarat ca nu se va lua o decizie privind schimbarea premierului pana la alegerile UDMR, care vor avea loc peste doua saptamani.

 

"Eu am inceput de ieri o serie de consultari in interiorul coalitiei legat de nevoia de relansare a increderii in Guvern. Suntem la stadiul la care Guvernul a incheiat cu succes un acord cu Uniunea Europeana, cu Fondul si cu Banca Mondiala, acord care a facut ca Romania sa iasa din zona de risc, de derapaj economic. Suntem la momentul la care, contrar estimarilor, semestrul IV al anului 2010 da semnalul trecerii pe crestere pozitiva, chiar daca e foarte mica, este plus 0,1 la suta a Produsului Intern Brut. Suntem la momentul la care estimarea cresterii negative de minus 1,9 la suta a produsului intern brut a fost informata. Este doar minus 1,2 la suta", a declarat presedintele Traian Basescu.

 

Seful statului crede ca Guvernul trebuie sa treaca la un alt stil de guvernare. "Deci cred ca Guvernul trebuie sa gaseasca un alt stil de guvernare, o guvernare care sa nu mai vizeze trecerea prin criza, ci o guvernare care sa vizeze relansarea economica. Nimic din aceste obiective, de relansare economica, nu este posibil fara restabilirea increderii in Exectiv si fara restabilirea increderii ca aceasta coalitie in ansamblul ei poate sa duca la o crestere economica mai mare decat cea estimata, de 1,5 la suta", a spus Basescu.

 

"Sunt multe solutii de relansare a increderii si acestea pot fi gasite in primul rand de oamenii politici. In orice caz, speculatiile pe care le faceti cu numiri de premieri sunt in afara realitatii pentru ca nimic nu se va lua in discutie la nivelul coalitiei ca solutie de relansare a increderii in Guvern pana dupa ce se termina alegerile la UDMR", a declarat Traian Basescu.

 

Intrebat daca un premir independent este solutie, presedintele a raspuns: "Cred ca poate fi o solutie, dar nu cred ca in coalitie va exista o sustinere pentru aceasta idee".

 

Preluare: Realitatea TV

Comentarii Facebook