Boc nu mai are chef să discute despre problema parcărilor: Studenții să își lase mașinile acasă. Restul să se ducă la Polivalentă


Primarul Emil Boc nu mai vrea să discute despre lipsa parcărilor din Cluj-Napoca, unde populația crește zilnic, dar parkingurile se fac din an în an. 

Cât timp mergi la Polivalentă și la stadion și sunt 700 de locuri, iar două treimi sunt goale, să nu-mi spuneți că nu sunt locuri de parcare în Cluj. Eu vin dimineața, pe Babeș, pe jos și văd graficul parcărilor din Cluj. Uitați-vă, toate au capacitate de două treimi goală! Acum, fraților, nu poți pune în fiecare loc central câte un parking, că asta e capacitatea limitată a Clujului. Avem încă locuri alternative pentru cei care doresc să-și parcheze mașina în condiții legale. Evident, fiecare vrea să-și pună mașina în fața magazinului, să meargă să bea o cafea și să se uite pe terasă, dar nu mai merge așa!”, a declarat Emil Boc la emisiunea ZIUA LIVE.

Primarul a sărit și la studenții din Cluj, motorul orașului. ”Pentru studenți, în mod special am elaborat o politică nouă de transport public, tocmai pentru a încuraja să folosească transportul în comun. Nu le putem interzice să folosească mașina, dar nici să-mi facă praf toate străzile din preajma căminelor studențești cu mașini care vin și stau 95-96% din timpul zilei în parcare și care obturează traficul, crează o aglomerație de nedescris! De la 1 martie am flexibilizat gratuitățile pe care clujenii din bani publici le plătesc pentru studenți ca ei să aibă 120 de călătorii gratuite pe lună, pe orice linie. O călătorie durează o oră, și poate pleca oriunde în oraș! Atunci, evident, pot să-i spun studentului: dragă student, de acord, când vii în sesiune sau pleci în vacanță sau când vii la începutul anului universitar, da, e normal să vii cu mașina, să-ți aduci lucrurile, dar după aceea mașina trebuie să plece în localitatea de unde tu provii, pentru că orașul îți pune la dispoziție aceste modalități alternative”, a mai explicat Boc.

Comentarii Facebook