Boc nu crede că sensul giratoriu de pe Frunzișului crește prețul apartamentelor: E decizia investitorului


Sensul giratoriu de pe strada Frunzișului, realizat de milionarul Dorin Bob, ca și condiție pentru a-și putea ridica blocul de sute de apartamente, costă două milioane de euro.  Vicepreşedintele USR Cluj, George Trif, a acuzat că de fapt banii vor fi suportați tot de cei care vor cumpăra apartamente.

Dacă ați fi în locul meu cum ați face? Ați lua de la toți clujenii ca să faceți o investiție de care profită un investitor privat, sau ați folosi acei bani pentru a face un parc, o stradă care deservește toți cetățenii și care este de zeci de ani modernizată. 

Acesta este regula interesului public. Investitorul fie așteaptă până când Primăria are în planul de investiții acel obiectiv, noi îl avea, o dată cu centura îl făceam, dar dacă vrea să îl facă mai repede, evident că nu vei pune bani publici de la fiecare cetățean, ci investește privatul. Asta e prevăzut în lege, nu am inventat-o eu”, a declarat primarul Emil Boc. 

Primarul nu crede că investiția duce la creșterea prețurilor apartamentelor din zonă.

Dacă investitorul apreciază că economia de piață îi permite să-și vândă apartamentul cu investițiile pe care le face, le face, dacă nu așteaptă până când utilitățile publice vor fi realizate. E o decizie a investitorului. Noi nu puteam să îi dăm autorizație fără acel sens, pentru că nu poate ieși cu dronele de acolo, pentru că nu sunt încă mijloace de mobilitate folosite. 

Este firesc ca investitorii să susțină investițiile și de școală și de grădiniță. Statul nu are un buget nelimitat, după cum nici o familie nu îl are. Eu nu am putut să îmi cumpăr casă nici în Cluj-Napoca, nici în Florești, nici în Feleacu, Baciu, Ciurila, adică în inelul unu, și atunci m-am dus la în Câmpenești. Nu am facilități, e un vis să am asfalt, dar e ok”, a mai precizat primarul Emil Boc.  

Sensul giratoriu de pe Frunzișului, plătit de cumpărătorii celor 228 de apartamente din zonă - FOTO

Comentarii Facebook