Sambata 4 Februarie

Alunecare de teren la barajul Tarnița! Drumul riscă să fie afectat la coada Lacului Tarnița FOTO


Drumarii intervin pe drumul 107P Gilău - Mărişel, după ce s-a produs o alunecare de teren în zona barajului Tarnița.

În cursul zilei de joi, 20 mai 2021, o echipă a Consiliului Judeţean Cluj a intervenit în urma unei situaţii de urgenţă cauzate de căderile masive de precipitaţii înregistrate în zilele de 19 și 20 mai pe raza județului, cu efecte semnificative în special în zona de munte.

Astfel, un sector de drum în lungime de aproximativ 20 de metri situat pe drumul judeţean 107P Gilău – Mărişel, în zona kilometrului 18+200, a fost afectat de o alunecare de teren și de căderea arborilor aflaţi în vecinătatea carosabilului, precum și de alunecări de piatră de pe versantul opus, fiind îngreunată, astfel, circulaţia rutieră.

Urmare a acestui fapt, în cursul serii și nopții de joi, o echipă de intervenţie din cadrul Consiliului Județean a acţionat în regim de urgenţă în vederea degajării căii de rulare în zona afectată și semnalizării acesteia. Acţiunea a fost finalizată în aproximativ trei ore.

De asemenea, în cursul dimineții zilei de vineri, 21 mai a.c., o altă echipă a Consiliului Județean s-a deplasat în vederea finalizării lucrărilor de semnalizare, respectiv de montare a  indicatoarelor rutiere adecvate situației din teren, amplasarea de balize și benzi de semnalizare. În aceste condiții, circulația rutieră se desfășoară cu restricții, pe o singură bandă”.

Comentarii Facebook