Boc, noi declarații despre Metrou și Centura Metropolitană: Drulă și-a bătut joc de Cluj. Să știe clujenii


Primarul Emil Boc continuă să îl atace pe Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, despre care acum spune că și-a bătut joc de Cluj. 

Edilul spune că el nu are nicio vină și că metroul l-a blocat temporar, până când vor fi actualizate prețurile de execuție a metroului, iar la centura metropolitană nu are bani din cauza lui Drulă. 

Ne-au spus că ar fi dorit să vină la licitație, dar în condițiile în care a crescut prețul la materiale, iar prețul nostru era stabilit anul trecut și nu a ținut cont de criza materialelor și creșterea prețurilor.

Aveam două alternative: să anulăm licitația, adică o întârziere de 6 luni, sau să suspendăm, să continue de fapt licitația după actualizarea indicatorilor tehnico-economici de către Guvern. 

Este o decizie logică, rațională, administrativă. Evident că cei de pe margine au dreptul să spună ce ce doresc. Dar ei sunt cu vorbele, noi suntem cu faptele. Asta e diferența la Cluj. Noi am făcut, alții doar au vorbit. Iar unii când au putut să facă, au făcut rău Clujului. Ministrul Drulă, când a fost putea să facă ceva pentru Cluj, dar nu a făcut altceva decât să îi facă rău. Când spun rău, spun că acum centura metropolitană este la București și ar fi putut demara procedurile de licitație, dacă aveam banii asigurați prin PNRR, așa cum este la metrou. Dar acum trebuie să așteptăm fondurile europene din 2022 - 2027 să se se deschidă pentru a putea avea acces la banii de acolo. 

Asta vreau eu să spun cât de mult rău a făcut acest om Clujului și acest partid, numit USR. Trebuie să știe clujenii de ce acest proiect este după metrou la rând. Este așa pentru că cineva și-a bătut joc de Cluj, uitând cât de mult am muncit ca acest proiect să îl scoatem la capăt”, a declarat primarul Emil Boc, vizibil încordat din cauza acestor probleme.

Cele două proiecte sunt promisiunile lui și ale celor din PNL către clujeni,  încă dn campania electorală din 2020.

Comentarii Facebook