Boc: Locuri de parcare în cartiere destinate ”vizitatorilor”

 

Primarul Emil Boc a precizat că, în 2013, au fost create 2.503 noi locuri de parcare înregistrate de Primăria Cluj-Napoca, ajungându-se la 45.398 de locuri de parcare. 

 

Noutatea constă în asigurarea unor locuri de parcare special pentru cei care se deplasează temporar în diverse cartiere ale orașului, astfel încât să încercăm să evităm situațiile în care locul plătit, cu abonament, al riveranilor este ocupat de altcineva. Un prim pas în această direcție l-am făcut prin asigurarea unui număr de 35 de locuri în parkingul Băișoara care să rămână în regim de plată orară și 34 de locuri în parkingul de pe strada Primăverii.

 

Căutăm soluții și în celelalte cartiere - este un început și vom încerca să identificăm locuri de parcare cu regim de plată cu ora, adiacente străzilor sau în parking-uri, care să nu fie atribuite în sistemul de plată cu abonament tocmai pentru cei care se deplasează temporar în diferite zone din oraș”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Edilul a precizat că ”cetățenii care au abonament de parcare în cartiere primesc un ticket care poate fi lipit pe mașină, la fel ca în zona centrală. Astfel se demonstrează simplu că locul respectiv este într-adevăr cu abonament valabil și pot fi evitate potențiale conflicte”.

Comentarii Facebook