Adio USL? Ponta crede că Antonescu va candida din partea opozitiei



Certurile interne din cadrul alianței USL par să fi atins cote maxime, fapt ce a dus la o posibilă rupere, potrivit unui anunț făcut joi seara de premierul Victor Ponta.

Victor Ponta a anunțat, în cadrul unei ședințe informale a PSD, că este aproape sigur de faptul că liderul PNL Crin Antonescu va candida din partea opozitiei la alegerile prezidențiale.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus, joi, social-democraţilor reuniţi la hotelul Rin, că liderul PNL Crin Antonescu "şi-a făcut nişte calcule şi va candida la Preşedinţie din partea opoziţiei", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

"Am, ca şi alţii, convingerea că domnul Antonescu a luat practic decizia de a merge singur şi de a fi un candidat din opoziţiei, pentru că până aum candidaţii la Prezidenţiale care au candidat din opoziţie au câştigat", a spus Ponta, după ce a participat la reuniunea informală a PSD de la hotel Rin.

Conform surselor citate, Ponta le-a spus social-democraţiilor că "în mare, Crin Antonescu şi-a făcut nişte calcule şi va candida la Preşedinţie din partea opoziţiei".

De asemenea, înainte de a intra la reuniune, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anunșat că liderii PSD, PC şi UNPR nu s-au întrunit ca să petreacă, ci pentru a face un bilanţ al celor patru ani de când Ponta a fost ales preşedinte, dar şi pentru a discuta despre viitorul USL.

"Da, suntem cele trei partide PSD, PC şi UNPR. Noi iniţial am hotărât să ne vedem pentru că azi sunt patru ani de la Congres, congresul din 20 februarie 2010. Ulterior ne-am gândit să vină şi colegii din PC şi UNPR, practic e un fel de întâlnire de bilanţ şi sunt discuţii despre europarlamentare şi alte discuţii până la urmă, că nu putem să fim copii, să ne gândim că azi nu vom discuta situaţia din USL", a precizat Dragnea.

Comentarii Facebook