Boc le promite clujenilor plata parcării prin SMS

 

Clujenii ar putea să își poată plăti, din 2013, parcarea prin SMS, fără a mai fi nevoiți să caute de fiecare dată când parchează un automat de unde să ia un tichet. 

 

Primarul Emil Boc a declarat că speră că în 2013 acest sistem să poată fi implementat și la Cluj-Napoca. ”Singura problemă pe care o avem acum este aceea că nu s-a stabilit cum va fi acordat cursul valutar în fiecare zi, fiind vorba de schimbul leu - euro. Licitația a fost demarată, dar trebuie refăcută. După ce va fi rezolvată problema cursului valutar, putem să implementăm rapid acest sistem de plată a parcării”, a precizat Emil Boc.

 

Primăria Cluj-Napoca a organizat în 2011 o licitație pentru introducerea sistemului de parcare prin SMS, la o valoare de 17.000 de lei, dar procedurile au fost sistate pentru că firmele înscrise nu îndeplineau cerințele din caietul de sarcini. 

 

Unele surse din Primăria Cluj-Napoca susțin că, după implementarea acestui sistem de plată, costul parcării în oraș ar putea crește. Plata se va face în euro, iar prețurile ar putea diferenția de la o zi la alta, în funcție de cursul leu - euro

 

De asemenea, avantajul constă în faptul că șoferul care va plăti prin SMS parcarea va fi atenționat cu câteva minute înainte să i se scurgă timpul de staționare și va putea trimite un nou SMS pentru a-și prelungi timpul de parcare.

Comentarii Facebook