Boc: La metrou toți se pricep, ca la fotbal. Centura Clujului și Metroul nu sunt în concurență


Primarul Emil Boc a spus că ”la metrou toți se pricep, ca la fotbal”, dar că ”centura Clujului și metroul nu sunt în concurență”.

Și să pui tramvaiele unul după altul, în linie, ar duce jumătate din pasagerii pe care i-ar duce un metrou. Să nu mai vorbim de timp, care a dublu la tramvai, față de cel care îl presupune parcurgerea cu metroul. Aceste analize sunt făcute de specialiști. Eu nu am mers mai departe cu această idee, până când nu am avut susținerea specialiștilor și fundamentul pe care ei mi l-au pus pe masă.

Una este să îmi doresc eu ceva și alta este ca acel lucru să fie și fezabil. Analizele economice făcute de profesioniști. La metrou toți se pricep, ca la fotbal. Ascultăm pe toată lumea, dar trebuie să ne uităm la punctul de vedere expus de specialiști. Așa este și în sănătate. Toți se pricep la vaccinuri, dar numai știința te validează.

Am ales această cale a susținerii unui proiect, ci pentru că este necesar și așa dăm viziune orașului. Nu vreau să ajungem la blocaje”, a spus Emil Boc. 

Boc a spus că Centura Clujului și Metroul nu sunt în concurență

Acest proiect nu este în competiție cu centură metropolitană, ci sunt compatibile și susținute din unghiuri diferite. Viziunea ministrului Drulă a fost la Bruxelles ca din PNRR să se finanțeze metroul de la Cluj și de la București, plus autostrăzi, din 5 miliarde de euro. Restul, centura metropolitană se fac din programele sectoriale de transport”, a spus Emil Boc. 

Comentarii Facebook