Boc: În 2015 vom cumpăra și troleibuze noi - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a anunțat că, în 2015, Primăria Cluj-Napoca va cumpăra și troleibuze noi, pe lângă cele 40 de autobuze deja achiziționate.

 

Anul acesta acesta vom cumpăra troleibuze noi în municipiu. Am spus că numărul îl vom ști exact după aprobarea bugetelor celor două entități, la municipiu și la Compania de Transport Public. Cert este că un număr de trolebuze va fi achiziționat în acest an”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Troleibuzele sunt mai scumpe decât autobuzele, astfel că cel mai probabil numărul va fi redus. ”Un troleibuz nou costă undeva la 2 milioane de lei. Am putea spune că un autobuz reprezintă 60% din prețul unui troleibuz”, a declarat și directorul Companiei de Transport Public Cluj, Liviu Neag. 

 

Nu facem precizări despre număr, pentru că bugetul municipiului pe anul 2015 are constrângeri majore, pentru că trebuie să asigurăm finanțarea și confinanțarea tuturor proiectelor europene. Practic trei pătrimi din banii de investiții ai municipiului sunt numai pentru proiectele europene care se află în fază finală. În 2015, până în 31 decembrie, trebuie încheiate toate proiectele europene. Asta înseamnă că Primăria trebuie să pună toți banii și numai apoi va primi rambursul de bani de la UE, dar și să asigure confinanțarea la proiectelor europene. Multe dintre ele, cum sunt cele din Lomb, au o cofinanțare de 50%. Asta înseamnă sume de bani importante pentru proiectele europene”, a adăugat Emil Boc. 

 

Boc a verificat noile autobuze MOV. Accesul se va face numai pe ușile din față - VIDEO

Comentarii Facebook