Boc îi cere lui Uioreanu să retragă licența FANY

 

Primarul Emil Boc, președintele Asociației Metropolitane Cluj, îi solicită președintelui Consiliului Județean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, să retragă licența de transport pentru Fany.

 

În privința transportului metropolitan suntem într-o situație mult mai bună. După respingerea recursului de către instanță RATUC poate opera liniștită în zona metropolitană. Speram ca din 1 aprilie să oferim și comunei Apahida transport cu RATUC-ul. Fac apel la CJ Cluj sa retraga licențele de transport pentru Fany”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Licitația pentru transportul județean a stabilit că transportul pentru comunele din zona metropolitană, Florești, Apahida, Baciu și Chinteni să fie făcut de firmele Fany și MVTrans.

 

Fany pusă cu ”botul pe labe” de Curtea de Apel Cluj. CTP poate funcționa în comunele limitrofe

 

Edilul a mai solicitat Consiliului Județea Cluj să finanțeze abonamentele pentru elevii de la școlile private. 

 

CJ Cluj trebuie să aplice politica de gratuități pentru elevii de la școlile speciale. În Cluj sunt mai mult de 1000 de elevi la școlile speciale, care sunt în subordinea CJ Cluj și, pentru a nu exista diferențe de tratament și o abordare discriminatorie, rog Consiliul să dea o hotărâre. Nu am fi avut o problemă să facem noi acest lucru, dar legea ne interzice, departamentul juridic a atras atenția că nu se pot da bani de abonamente la aceste școli”, a mai spus Emil Boc.

 

Compania de Transport Public Cluj a emis deja 18.000 de abonamete pe două linii elevilor din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook