Vineri 7 Octombrie

Boc e în contre cu taximetriștii! Au voie să circule numai pe banda dedicată de pe Titulescu


Primarul Emil Boc susține că taximetriștii au voie să circule numai pe Bulevardul Nicolae Titulescu. 

Comisia de circulație a stabilit numai pe Bulevardul Nicolae Titulescu. Rămâne de văzut, dacă comisia va stabili să se circule și pe celelalte benzi dedicate”, a spus primarul Emil Boc.

Culmea este că în tot orașul taximetriștii circulă e toate benzile dedicate și nimeni nu este amendat. ”Cel mai probabil, municipalitatea nu vrea să accepte faptul că taximetriștii și-au obținut acest drept și se tem că și alte categorii vor cere să poată circula pe benzile dedicate”, a comentat, acid, un taximetrist. 

Poliția locală Cluj-Napoca acuzată că ”ori nu știe legea, ori se preface că nu o știe”. Incident pe benzile dedicate - VIDEO

Taximetriștii sustin ca au dreptul sa circule pe benzile dedicate și ca se bucură de aceleași prevederi legale ca și mijloacele de transport în comun. 

Stimați conducători auto, bicicliști, trotinetiști, pietoni,  organe de aplicare a legii:

Prin prezenta dorim să vă informăm că: În conformitate cu prevederile articolului 20 pct .5 din Legea 38/2003 conform căruia „Taxiurile pot circula în localităţi pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun, fără a perturba circulaţia acestora „ care reprezintă normă derogatorie de la cadrul general de reglementare în materia circulației pe drumurile publice, adică OUG 195/2002, legea taximetriei fiind o lege speciala și de strictă interpretare potrivit principiului „specialia generalibus derogant”, și sentințelor civile definitive 3993/2020 și 5298/2020, începând cu data de 29.03.2021, în Cluj Napoca taximetrele vor circula, conform legii, pe aceste benzi respectând semaforizarea dedicata ei!

De asemenea, legea 38/2003 nu condiționează circulația pe aceste benzi de faptul ca taximetrele se află pe liber sau ocupat la acel moment.

În concluzie, vă rugăm să aveți decența de a nu perturba liniștea urbei noastre prin claxoane inutile, sesizați organele competente în cazul în care observați colegi care nu se supun acestor norme legale!”, transmit cei de la Asociația Taximetristilor Cluj.

Comentarii Facebook