Poliția locală Cluj-Napoca acuzată că ”ori nu știe legea, ori se preface că nu o știe”. Incident pe benzile dedicate - VIDEO


Un taximetrist oprit de un polițist local pe banda dedicată pentru autobuze îi acuză pe oamenii legii că se prefac că nu știu legea. ”Se pare ca politia locala Cluj nu cunoaște legea. Posibil nu au fost informați”, ne-a transmis taximetristul.

Conform ultimelor modificări, taximetriștii pot circula pe venzile dedicate și se bucură de aceleași prevederi legale ca și mijloacele de transport în comun. 

Stimați conducători auto, bicicliști, trotinetiști, pietoni,  organe de aplicare a legii:

Prin prezenta dorim să vă informăm că: În conformitate cu prevederile articolului 20 pct .5 din Legea 38/2003 conform căruia „Taxiurile pot circula în localităţi pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun, fără a perturba circulaţia acestora „ care reprezintă normă derogatorie de la cadrul general de reglementare în materia circulației pe drumurile publice, adică OUG 195/2002, legea taximetriei fiind o lege speciala și de strictă interpretare potrivit principiului „specialia generalibus derogant”, și sentințelor civile definitive 3993/2020 și 5298/2020, începând cu data de 29.03.2021, în Cluj Napoca taximetrele vor circula, conform legii, pe aceste benzi respectând semaforizarea dedicata ei!

De asemenea, legea 38/2003 nu condiționează circulația pe aceste benzi de faptul ca taximetrele se află pe liber sau ocupat la acel moment.

În concluzie, vă rugăm să aveți decența de a nu perturba liniștea urbei noastre prin claxoane inutile, sesizați organele competente în cazul în care observați colegi care nu se supun acestor norme legale!”, transmit cei de la Asociația Taximetristilor Cluj.


Comentarii Facebook