Boc: Devansarea alegerilor prezidenţiale este o şmecherie a USL. Cum să avem doi preşedinţi timp de şapte luni - VIDEO

 

Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, susține că devansarea alegerilor prezidențiale este o șmecherie a USL.

 

Bineînţeles că sunt şmecheri şi vor să îşi maximizeze sub orice formă alegerile prezidenţiale din 2014. În şmecheria lor, cei de la USL au două alternative: cea de alegere a preşedintelui prin intermediul Parlamentului, propusă de unii din PSD şi PNL, prin care îşi securizează funcţia de preşedinte pentru că au majoritate, dar au o problemă cu referendumul, sau soluţia să grăbească tot ce se poate grăbi, pentru că uzura guvernării se produce în fiecare zi şi cu cât mai repede ar avea loc alegerile prezidenţiale, cu atât ar avea mai mari şanse să le câştige. Nicăieri în lume nu am întâlnit o situaţie în care să fie ales preşedintele în luna mai şi să intre în exerciţiu în luna decembrie. Pentru că aşa s-ar întâmpla la noi, am avea şapte luni doi preşedinţi, unul în exerciţiu şi unul ales. Care ar avea legitimitate şi credibilitate în ţară? De la USL te poţi aştepta la orice”, a declarat Emil Boc.

 

Să se aleagă în mai şi să intre în 20 decembrie, nu am întâlnit aşa ceva. Este produsul unui început de disperare în USL care îşi dă seama că începe să piardă teren în fiecare zi şi cu cât mai repede se fac aceste alegeri cu atât mai bine pentru a-şi maximiza şansele”, a mai precizat Boc.

 

Vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu a declarat, marţi seară, că USL ia în calcul organizarea alegerilor prezidențiale o dată cu cele europarlamentare.

 

Premierul Victor Ponta a anunţat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu această propunere, ca alegerile să fie în mai sau iunie 2014, dar nu a primit niciun răspuns.

Comentarii Facebook