Boc, despre tăierea salariilor din 2009: Nu credeam că mai rămân în politică

 

Emil Boc, premierul României de la criza din 2008 - 2009, când s-au tăiat salariile și s-a vorbit despre tăierea pensiilor, a spus că atunci nu a mers pe cartea populismului, ci a ales calea grea a reformei. 

În acel moment, nu credeam că voi mai rămâne în politică. Avem, eu și președintele, o situație economică foarte grea de gestionat și nu am avut altă variantă, decât să luăm măsurile nepopulare.

Criza de acum nu este una sistemică, ci una conjuncturală, care poate fi rezolvată. 

Un guvern inteligent poate gestiona bine țara, pentru că există 33 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană. Avem o șansă la dezvoltare, să nu mai avem oameni care merg la cules de sparanghel în Germania, ci români care stau și muncesc acasă”, a declarat primarul Emil Boc, fost premier al României, la Realitatea TV.  

În aceeași emisiune a fost invitat și Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL la Primăria Capitalei, aflat într-un război deschis cu Gabriela Firea.

Primarul Emil Boc a comparat-o pe Firea cu Gheorghe Funar. ”Clujul a mai trecut prin așa ceva înainte de 2004, când aveam o administrație care nu avea viitor, cu un primar care punea oase pe masa consilierilor locali. Cred ca alegătorii și-au dat seama că pot alege altceva și pot face diferența”, a spus Emil Boc. 

Comentarii Facebook