Miercuri 24 Aprilie

Boc, despre haosul creat de petarde în Cluj, în perioada sărbătorilor de iarnă: „Nu poți pune un polițist în spatele fiecărui om”


A devenit o tradiție ca în noaptea de Revelion, românii să folosească tot felul de petarde, pocnitori sau artificii. În acest context, nu este de mirare că Primăria Bistrița va interzice petardele și pocnitorile în noaptea de Revelion 2022. La rândul său, primarul Clujului a precizat că, deși petardele sunt interzise prin lege, „nu poți pune un polițist în spatele fiecărui om care aruncă petarde”. 

Locuitorii Clujului au semnalat în repetate rânduri riscurile la care sunt expuși în perioada Sărbătorilor din cauza comerțului și a folosirii articolelor pirotehnice. Emil Boc a fost întrebat, joi, în privința interzicerii petardelor la Cluj, în acest an. Edilul a subliniat că petardele sunt interzise, dar numărul agenților de poliție este insuficient pentru a preveni folosirea articolelor pirotehnice. 

Petardele sunt interzise prin lege. Sunt amendați, potrivit prevederilor legale, iar autoritățile statului sunt în teren pentru a-i prinde și a-i amenda. Bineînțeles, nu poți pune un polițist în spatele fiecărui om care aruncă petarde, dar oricum, gradul de conștiință civică, repet, crește. Oamenii și-au dat seama că acest fenomen nu mai ține de vremurile în care trăim. Iar cei care nu respectă legea, evident, vor suferi amenzi usturătoare”, a declarat Emil Boc, în cadrul unei emisiuni radio.

Comentarii Facebook