Boc despre construcțiile ilegale de pe Valea Fânațelor: Legea îmi cere să le demolez - VIDEO


Primarul Emil Boc a spus că nu știe cum s-au racordat la rețeaua de energie electrică cei care au ridicat case pe Valea Fânațelor, fără a avea autorizație. 

Dacă sentințele vor rămâne definitive, le vom demola. Nu pot face decât aplicarea legii. Vă rog să mă înțelegeți. Problema socială este una, dar problema respectării legalității într-un oraș nu poți să o negociezi. Nu îmi justific funcția de primar, dacă nu sunt în stare să aplic legea. 

Una dintre obligațiile legale ale unui primar este să vegheze la respectarea legalității. Nu pot avea decât aceeași unitate de măsură. Cum pot să opresc alte construcții ilegale în alte părți ale orașului? Vor spune că acolo s-a putut.

Cine a făcut cu autorizație, dar a depășit limitele ei este una. Ei poate intra în legalitate, dacă legea le permite. Unde s-a făcut fără autorizație, din start te-ai gândit să faci o casă ilegal, nu există altă soluție decât demolarea, prin sentințe judecătorești. 

Cum s-a făcut racordul la rețeaua de energie electrică?

Sunt alte chestiuni la care trebuie să răspundă ei, cei care s-au conectat. Primăria va respecta legea. 

Oamenii din zonă au dat în judecată Primăria pentru a intra în legalitate 

Legea nu permite intrarea în legalitate la construcțiile fără autorizație. Dacă un judecător va da o decizie, voi respecta orice decizie judecătorească. Indiferent dacă îmi convine sau nu. Legea este foarte clară. Nu se permite intrarea în legalitate la lucrările care sunt făcute fără autorizație”. 

Comentarii Facebook