Boc declară RĂZBOI celor care își duc copiii cu mașina la școală. Ce PROIECT PILOT a prezentat

 

Primarul Emil Boc anunță că următoarea mare luptă a municipalității va fi cu cei care își duc copiii cu mașina la școală.

 

Primul pas este introducerea de autobuze școlare. ”Este un proiect pe care clujenii l-au solicitat, de a implementa proiectul ”Autobuze școlare”. În consecință, de marți, 11 septembrie, vom avea o lună și jumătate un proiect pilot, să vedem cum îl receptează copiii și părinții. Este un proiect pilot adresat copiilor din clasa 0 - 4, copiii aceia mici, care vin cu părinții la școală. O mașină un părinte, un copil, și care generează foarte mult trafic. Aici vrem să venim în spijinul părinților și a celor care însoțesc copiii la școală, punând la dispoziție, deocamdată ca program pilot, pentru două licee, care sunt în proximitate, Bălcescu șu Avram Iancu, autobuze școlare. Am conceput cu Compania de Transport Public cinci trasee, adică cinci locuri din oraș, din cinci părți diferite, de unde autobuzele dedicate elevilor, repet pentru clasele 0 - 4, vin și aduc copiii până la curtea școlii, Bălcescu și Avram Iancu.

 

Cele cinci trasee pornesc din cele cinci zone: 

 

- Bucuim - Minerva - Memorandumului - Avram Iancu - Bălcescu / Avram Iancu

- Bucium - Calea Florești - Memorandumului - Avram Iancu - Bălcescu / Avram Iancu

- Zorilor - Piața Avram Iancu - Bălcescu / Avram Iancu

- Gheorgheni / strada Unirii - Piața Cipariu - Bălcescu / Avram Iancu

- Mărăști / IRA - Expo Transilvania - Aurel Vlaicu - Crinului - Someș - Constanța - Avram Iancu

 

Ce e important de reținut este că în autobuze pot urca cei mici, însoțiți. În autobuz va fi un polițist local care va asigura că acolo se respectă regula să fie elevi. Pot urca și alți copii, clasele 0 - 4, de la alte licee care sunt pe traseu. Dacă ești din Mănăștur și vii la Șincai, Racoviță sau Coșbuc, poți să vii până la stația aferentă din centru. Și cei din Zorilor pot face acest lucru. Este permis să se urce nu numai copiii de la Bălcescu și Avram Iancu, ci și ceilalți.

 

Ora de plecare va fi probabil 7:15, 7:20. Se va stabili orarul și va fi decis și orarul de preluare a copiilor. Prin asta încercăm să ducem la decongestionarea traficului. Dacă vom vedea că programul funcționează vom extinde și la celelalte clase. Deocamdată sunt 900 de elevi care pot intra sub incidența acestui program.

 

Când va ajunge autobuzul va fi un paznic care să preia copiii și să îi ducă în curtea școlii. Vrem să fie copiii în siguranță. De aceea avem polițist local în autobuz. Pe toate autobuzele va scrie transport elevi”, a explicat primarul Emil Boc, la Realitatea FM. 

Comentarii Facebook