Duminica 24 Septembrie

Firea, un nou atac virulent la adresa lui Dragnea: La ședințe e ”miere și lapte”, dar în subterate deciziile sunt altele


Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a lansat un atac dur, marți seară, la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, în cadrul unei emisiuni televizate. Aceasta a spus despre șeful PSD că în şedinţele de partid este numai „lapte şi miere”, dar în subterane şi în întâlnirile pe care le are cu doar câţiva apropiaţi deciziile sunt cu totul altele, făcând referire la episoadele Grindeanu şi Tudose.

Şi acum dl. Dragnea zâmbeşte şi ocoleşte adevărul foarte frumos, pentru că niciodată nu ne confruntă direct, ci totul este în întâlniri şi în şedinţe, dar în subterane şi în întâlnirile pe care le are cu doar câţiva apropiaţi, deciziile sunt cu totul altele. Atunci, la episodul Grindeanu, cât şi la episodul Tudose, eu am pornit de la durerea bucureştenilor, precum şi a tuturor românilor care vin în Bucureşti. De fiecare dată dl. Dragnea îmi spunea că el este de acord, din punct de vedere politic, cu toate acele proiecte, dar nu sunt de acord întâi dl. Grindeanu şi apoi dl. Tudose. Atunci, pe bună dreptate, eu semnala public faptul că guvernul nu ajută bucureştenii”, a declarat Gabriela Firea la TVR1, potrivit Mediafax.

Ea a mai spus că a încercat şi s-a străduit să menţină parteneriatul politic cu Liviu Dragnea.

Am încercat şi m-am străduit să menţin parteneriatul politic cu domnul Dragnea şi cu toţi colegii mei. Din nefericire, răspunsul nu a fost acelaşi şi chiar aproape din primele zile de mandat al meu de primar general. Explicaţia iniţială a colegilor mei, pentru că domnul Dragnea nu mi-a spus niciodată explicit acest lucru, dar mi-a lăsat cumva să fie înţelese, a fost aceea că am un procent destul de mare în sondaje, că ar putea fi un pericol politic pentru o posibilă candidatură a domniei sale la Palatul Cotroceni şi că e posibil, cel puţin aşa mi-au transmis colegii care sunt în continuare în partid, şi în faţa cărora se exprima de genul: ce mai vrea şi Gabi? A câştigat primăria, de ce nu e opreşte? De ce se implică atât de mult? De ce are prezenţe mediatice dese şi de ce contribuie la sporirea imaginii publice? Ce scopuri are? Vrea să ia partidul? Să fie candidat?. Eu le răspundeam celor care îmi transmiteau dialogurile de weekend dintre ei şi Dragnea că nu am alte scopuri decât cele pe care le-am identificat împreună şi le-am trecut în programul de guvernare locală”, a adăugat primarul general al Capitalei.

Ea a mai spus că, „probabil, se dorea ca primarul general, femeie şi PSD, la Primărie să fie o figură politică ştearsă, neimportantă, nesemnificativă şi să nu lupte atât de mult pentru proiecte”.

De asemenea, primarul general al Capitalei a precizat că Liviu Dragnea ar trebui să-şi schimbe modul de lucru şi să renunţe la a se mai consulta doar cu două-trei persoane, ceea ce nu crede că se poate întâmpla, în caz contrar o retragere de la conducerea partidului fiind benefică.

Din punctul meu de vedere (ar trebui să se retragă-n.r.). Ori schimbă modul de lucru şi renunţă la a se mai consulta doar cu două-trei persoane, multe care nici nu fac parte din guvern, deci ori schimbă total modul de lucru, dar nu cred că poate să lucreze în acest sens, pentru că ar fi făcut-o... Dacă poate ar fi minunat. Dacă nu, cred că o retragere ar fi benefică pentru partid şi pentru ţară, pentru că noi suntem cel mai mare partid politic şi ar fi benefic pentru ţară”, a declarat Gabriela Firea la TVR.

Ea a ţinut să precizeze că este o opinie personală, neconsultând-use din acest punct de vedere cu colegii săi de partid.

Comentarii Facebook