Boc: Dacă proiectul ”Buget participativ - Mănăștur” va fi un succes, extindem inițiativa și în alte cartiere - FOTO

 

Primarul Emil Boc a avut, joi seara, prima întâlnire cu mănășturenii pentru a discuta despre proiectul pilot de bugetare participativă.

 

Întâlnirea a avut loc la Școala ”Liviu Rebreanu”.

 

Este un prim pas într-un proces complex ce va dura întreg anul și care urmărește o mai bună utilizare a banului public, dezvoltarea comunității și implementarea acelor proiecte pe care clujenii hotărăsc că și le doresc pentru cartierul lor.

 

Vor avea loc alte două întâlniri de cartier pentru celelalte zone din Mănăștur, iar fiecare participant este invitat și așteptat la atelierele deliberative și dezbaterile care urmează după aceste întâlniri, pentru a discuta, prioritiza și decide asupra celor mai importante idei și proiecte pentru comunitatea noastra. Dacă proiectul de Bugetare participativa se va dovedi un succes, va fi extins și la alte cartiere din Cluj-Napoca”, a precizat Emil Boc.

 

Problemele expuse de mănăștureni au fost unele curente, dar au fost și inițiative precum modernizarea cinema Dacia, construcția de parcări sau asfaltarea drumurilor.

 

Ideile oamenilor vor fi transpuse în proiecte ce vor fi finanțate din bugetul alocat cartierului Mănăștur. Astfel, pe viitor se va putea ajunge în situația ca fiecare cartier din oraș să aibă un buget propriu pentru investiții ale comunităților.

Comentarii Facebook