Boc continuă să explice cum O SĂ facă Centura Metropolitană! Ce cred clujenii despre proiect - VIDEO


Primarul Emil Boc a vorbit în ultima săptămână în mai multe apariții publice, la emisiuni radio, sau pe Facebook, nu la o conferință de presă pentru a răspunde întrebărilor, despre Centura Metropolitană.

Ultima apariție a fost pe pagina lui de Facebook, administrată de angajații Primăriei Cluj-Napoca. 

Centura Metropolitană a fost aprobată zilele trecute de Guvernul PNL - PSD, va avea 100 de kilometri cu tot cu drumul efectiv, bretele și noduri, iar costul va fi de 1,4 miliarde de euro. Narativa primarului este simplă: ”Centura se va face în două etape, prima din Florești până în Apahida, iar a doua din Gilău până în Florești!”.

Banii pentru finanțare, spune primarul Emil Boc, există pentru că ”sunt prevăzuți de guvern în hotărârea emisă săptămâna trecută”. În realitate, banii sunt alocați din pix, fără să existe efectiv într-un cont sau măcar să fie bugetați în anii care vin. Se mizează pe fonduri europene, care încă nu au fost aprobate, dar ”o să” fie, centura fiind o promisiune electorală a PNL, alături de metrou, pasajul de la Tăietura Turcului și Spitalul de Urgență, și nu poate fi abandonată. 

Ce părere au clujenii despre noile promisiuni:

”Care e termenul de finalizare dacă aveți aprobarea?”.

”A visat frumos azi-noapte. Îmi pare rău că am pierdut 20 de minute sa vad reportajul

Suntem sătui de proiecte și de studii de fezabilitate de milioane de euro, la care are acces elita politică. Nu vrem să rămână acest proiect la fel ca Spitalul de urgență, pe care îl menționați de parcă ar fi gata”.

”Bine punctat. Povesti cu spitale și metrou și tren metropolitan și nu te legi cu autostrada de ani de zile....... Poezii ieftine”.

”Asta trebuia făcută cu mult înainte de a aproba proiecte imobiliare. Prima data se face accesul și după construcțiile. Așa chiar se va bloca Clujul”.

”Vom avea, vom face, vom, vom, vom. De ani buni auzim asta, însă nici acum nu am auzit vreun termen asumat ferm”.

”Da, e un proiect ambițios, pe termen lung, sa sperăm ca avem suficient de lungă viață să ne ajungă pentru al vedea gata”.

”Și pe asta o punem lângă Someșul navigabil, metroul, Pasajul peste linia ferată la Tăietura Turcului, Spitalele (niciunul), școli (niciuna, numai mansardari și lipiri de corpuri de clădiri, ștanduri închise, Aquapark lipsă”.

Vedeți mai jos ultimul clip al primarului Emil Boc, prin care explică ce se va face, nu dacă sunt bani alocați efectiv. 

Comentarii Facebook